default-image

Προκηρύχθηκαν δύο διαγωνισμοί για τον ΒΟΑΚ

Κρήτη
Προκηρύχθηκαν δύο διαγωνισμοί για τον ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και εγένετω  λοιπόν η προκήρυξη  για τον ΒΟΑΚ! Για την ακρίβεια οι προκηρύξεις αφού σήμερα αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι αποφάσεις διενέργειας 2 διαφορετικών διαγωνισμών για τον ΒΟΑΚ(η μία για έργο παραχώρησης στο τμήμα Χανιά-Χερσόνησος και η άλλη για έργο ΣΔΙΤ στο τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη ).

Ουσιαστικά έχουμε την εκκίνηση των διαγωνισμών για το έργο ανακατασκευής του ΒΟΑΚ , με τη προκήρυξη τους στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε να είναι προ των πυλών μετά τη σημερινή  ανάρτηση των 2 Υπουργικών αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Από εκεί και πέρα, παραμένει σε εκκρεμότητα το 3ο κομμάτι του τεμαχισμένου στα 3 έργου. Το τμήμα δηλαδή Νεάπολη-Αγίος Νικόλαος, το οποίο δρομολογείται ως δημόσιο αμιγώς έργο, χωρίς παραχώρηση ή ΣΔΙΤ και για το οποίο αναμένουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τις αντίστοιχες Υπουργικές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις

Εγκρίνουμε τη διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο Τμήμα Χανιά – Ηράκλειο” σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4413/2016 ' αναφέρει η 1η Υπουργική απόφαση και η 2η αναφέρει αντίστοιχα:

Εγκρίνουμε τη διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, με Σ.Δ.Ι.Τ.» σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 4412/2016 και 3389/2005'.

Δείτε ΕΔΩ την πρώτη απόφαση

Δείτε ΕΔΩ τη δεύτερη απόφαση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News