Κι όμως! Ο Κουράκης το είχε προβλέψει για τον Σάντσεθ

Κρήτη
Κι όμως! Ο Κουράκης το είχε προβλέψει για τον Σάντσεθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν 5 μήνες, στη Βαλένθια υπήρχε μια μεγάλη συνάντηση σοσιαλδημοκρατικών, σοσιαλιστικών και αριστερών κινήσεων της Ε.Ε.

Τότε ο Γιάννης Κουράκης μαζί με μια παρέα Συριζαίων εκπροσώπων ομοίως από τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες είχαν βρεθεί στη συνάντηση αυτή, κι ενώ οι Συριζαίοι είχαν «φαγωθεί» για μια συνάντηση με τον Ιγκλέσιας των Podemos, στο τέλος ο Κουράκης τούς έπεισε να συναντηθούν και με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών της Ισπανίας, τον Πέδρο Σάντσεθ.

Οι Συριζαίοι, παρότι για τους Podemos έκοβαν φλέβες, στο τέλος των επαφών συμφώνησαν με τον Κουράκη, ότι ο Σάντσεθ ήταν μια ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία, που περισσότερο θύμιζε Γκονσάλες και ολιγότερο τον Θαπατέρο...

Αλλά ο Κουράκης δεν περιορίστηκε στην κοινή διαπίστωση, το προχώρησε στην ομήγυρη και εκτίμησε ότι κάποια στιγμή ο Σάντσεθ θα είναι πρωθυπουργός στην Ισπανία. Έτσι επεδίωξε και νέα συνάντηση μαζί του, όπου μάλιστα συζήτησαν για τα ελλείμματα του Νότου και το αυξανόμενο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ακόμη και στις γερές περιφέρειες Ισπανίας και Ελλάδας, όπως η Κρήτη και η Καταλονία ή η Βαλένθια. Από τη συνάντηση αυτή και η σχετική φωτογραφία τους, πριν 5 μήνες, στη Βαλένθια.

Άρα, ο Γιάννης το έβλεπε ό,τι συνέβη χθες στην Ισπανία...

Αν το έβλεπε εκεί, αλήθεια εδώ θα το «παίξει» ή ακόμη το σκέφτεται αν πρέπει ή όχι να κάνει το «μεγάλο βήμα»; Τουλάχιστον τώρα θα μπορεί να λέει ότι πρώτος απ’ όλους απέκτησε ιδιαίτερη επαφή με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας.

Ορκίστηκε σήμερα ο Πέδρο Σάντσεθ πρωθυπουργός της Ισπανίας

Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της πρότασης μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι και την ανατροπή του συντηρητικού επικεφαλής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η τηλεόραση, ο Σάντσεθ, ένας 46χρονος οικονομολόγος χωρίς εμπειρία στην εξουσία, ορκίστηκε ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ’ στο Ανάκτορο Θαρθουέλα, στα βορειοδυτικά προάστια της Μαδρίτης.

Ο επικεφαλής του PSOE δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα μέλη της κυβέρνησής του, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα τις επόμενες ημέρες μόλις δημοσιευθούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τα ονόματα των νέων υπουργών.

Αφού ηγήθηκε του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε δύο μεγάλες ήττες το 2015 και το 2016, ο Σάντσεθ κατάφερε χτες, Παρασκευή, να ανατρέψει τον Ραχόι, έναν 63χρονο βετεράνο της πολιτικής, που βρίσκεται στην πρωθυπουργία από το 2011. Στις 25 Μαΐου, μία ημέρα μετά την καταδίκη πολλών μελών του Λαϊκού Κόμματος (PP) για διαφθορά, κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του Ισπανού πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News