Η σημερινή ενορία στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Η σημερινή ενορία στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκκλησιαστική πραγματικότητα η μικρότερη ενότητα, ο πυρήνας της Εκκλησίας, είναι η Ενορία. Ως ευχαριστιακή σύναξη των πιστών εμφανίζεται η Ενορία, σε συνάρτηση με την Αρχιεπισκοπή, Μητρόπολη ή Επισκοπή, στην οποία οργανικά ανήκει.

Ο πιστός ζει το μυστήριο της Εκ­κλησίας στη ζωή και την πράξη της Ενορίας του, μέσα στην οποία αγωνιζόμενος και αγιαζόμενος, ενώνεται με τον Χριστό και τους εν Χριστώ αδελφούς του, πραγματοποιώντας συνεχώς την εν Χριστώ ύπαρξή του, την εκκλησιαστικότητά του.

Ο λόγος, συνεπώς, για την Ενορία και τη ζωή της είναι στην ουσία λόγος για την ίδια την Ζωή και την παρουσία της στον κόσμο.

Η σημερινή ενορία, αποτελεί κύτταρο της κοινωνίας ή μάλλον πυρήνα μιας μεγάλης οικογένειας. Μέσα στους κόλπους της οικογένειας αυτής αναπτύσσονται πλήθος ευκαιριών για ενίσχυση της κοινωνικότητας και αποφυγή της εσωστρέφειας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως: συνάξεις, παροχή συσσιτίων σε έχοντες ανάγκη, δωρεάν κοινωνικά φροντιστήρια, εκμάθηση αγιογραφίας και αγγειοπλαστικής, συμμετοχής σε χορωδίες και χορευτικά δρώμενα, δράσεις που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την προσωπικότητα του ανθρώπου προς το κατ' εικόνα Θεού.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος», σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι, συζητείται το θέμα της Ενορίας, ως πυρήνα της εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής του Χριστιανού σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News