Κρήτη

Κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης στη δίκη του κυκλώματος

Αποπνικτικό ήταν το κλίμα στο ακροατήριο κατά τη διάρκεια της σημερινής τελευταίας συνεδρίασης του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο του 2017, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου.

Η δίκη διεξήχθη στην αίθουσα της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης, επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης: Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, ο απίστευτος συνωστισμός δικαστών, δικηγόρων, αστυνομικών, κατηγορουμένων και – κυρίως - των αναρίθμητων συγγενών και φίλων των τελευταίων, συνέθεσαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αγωνία των κατηγορουμένων ενόψει της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, είχαν ως αποτέλεσμα ένας από αυτούς να μην αντέξει και να χάσει τις αισθήσεις του.

Πρόκειται για έναν Ιρακινό άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών, αλλά και σε χρηματική ποινή ύψους 50.400 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στα δικαστήρια Ηρακλείου. Ωστόσο, στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος είχε συνέλθει, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να μην χρειαστεί να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Σχόλια