Σε ρόλο... ευρωβουλευτή για δύο μέρες μαθητές της Ιεράπετρας

Κρήτη
Σε ρόλο... ευρωβουλευτή για δύο μέρες μαθητές της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετέχοντας στη δράση Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europa.S.T.E.EN.S κατέκτησαν δύο από τις τρείς τιμητικές διακρίσεις δύο μαθητές της Β’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας!

H Διευθύντρια κ. Σοφία Κονταξάκη και ο Σύλλογος των Καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους πέντε συνολικά μαθητές οι οποίοι εκπροσώπησαν  το σχολείο στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europa.S.T.E.EN.S. Kρήτης 2018 και τους έκαναν περήφανους με την έξοχη παρουσία και συμβολή τους, εν γένει, στη τη διεξαγωγή μιας -κατά κοινή ομολογία- εξαιρετικής διοργάνωσης.

«Ιδιαιτέρως, συγχαίρουμε τους μαθητές που απέσπασαν τις δύο από τις τρεις τιμητικές διακρίσεις για τους καλύτερους Ευρωβουλευτές της Προσομοίωσης. Ο μαθητής Μυλωνάκης Παναγιώτης-Σταύρος του Εμμανουήλ τιμήθηκε με  τη διάκριση του 2ου καλύτερου Ευρωβουλευτή και ο μαθητής Νίσκου Άγγελο του Δήμητερ τιμήθηκε με τη διάκριση του 3ου καλύτερου Ευρωβουλευτή! Το αποτέλεσμα για τις διακρίσεις προέκυψε από ψηφοφορία ανάμεσα στους 50 Ευρωβουλευτές της προσομοίωσης», τονίζει η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας κ Σοφία Κονταξάκη.

Η Δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Προηγήθηκε ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 4 Μαΐου κατά την οποία επεξηγήθηκε η διαδικασία της Προσομοίωσης.

«Η αποστολή του σχολείου μας αποτελούνταν από πέντε μαθητές της Β' Τάξης, οι οποίοι υποδύθηκαν το ρόλο εκπροσώπων από   πέντε  κόμματα  του Ευρωκοινοβουλίου.  Προβληματίστηκαν, διαβουλεύτηκαν, επιχειρηματολόγησαν,  ανάπτυξαν τις θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούσαν και  συνέθεσαν  κείμενο προτάσεων για δράσεις που θα λειτουργήσουν διορθωτικά στο άκρως ενδιαφέρον και περισσότερο από ποτέ άλλοτε φλέγον ζήτημα της ανόδου του Ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η κ Κονταξάκη.

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας ήταν οι:

Νίσκου Άγγελος, Μυλωνάκης Παναγιώτης-Σταύρος, Κουρής Παύλος, Φραγκούλης Κωνσταντίνος και Χρυσού Γεωργία. Τους μαθητές εξάσκησαν και συνόδευσαν οι Καθηγήτριες: Σοφία Κονταξάκη (Φιλόλογος) και Ελένη Ξυλούρη  (Οικονομολόγος).

Τη δράση διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών θεμάτων με το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, της 1 Εurope direct  και του European Parliament.

Οι μαθητές της Ιεράπετρας, πέρα από τις διακρίσεις με τις οποίες τιμήθηκαν, επέστρεψαν με πολύ πιο πλούσια την εμπειρία τους σε ευρωπαϊκά ζητήματα και κυρίως γεμάτοι με πλούσιες αναμνήσεις και εμπειρίες από το φιλόξενο Ρέθυμνο και πολλούς νέους φίλους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News