Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός θα κάνει τη «χάρη» στους Κρητικούς να απολαύσουν ένα ξέγνοιαστο και δροσερό Σαββατοκύριακο στις καταγάλανες θάλασσες του νησιού.

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και αυτό το έχουμε αντιληφθεί όσοι ζούμε στην Κρήτη. Ωστόσο, ο υδράργυρος ανεβαίνει «επικίνδυνα» το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» τους 33 βαθμούς Κελσίου σε πόλη του νησιού.

Σε ό,τι αφορά σήμερα Παρασκευή, η θερμοκρασία παραμένει γύρω στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στις μεγάλες πόλεις της βόρειας πόλεις της Κρήτης, όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος του meteo.gr κ. Σταύρος Ντάφης.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ασθενείς 2 – 3 μποφόρ κυρίως στην ανατολική Κρήτη και το φαινόμενο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και το Σάββατο.

«Κόκκινο» χτυπά η θερμοκρασία την Κυριακή

Την Κυριακή 29 Απριλίου το σκηνικό του καιρού αλλάζει με ενίσχυση των νότιων ανέμων και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέχρι και 7 βαθμούς!

Στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο ο υδράργυρος θα δείχνει 33 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι ενισχύονται ελαφρώς φτάνοντας τα 4 μποφόρ.

Από την άλλη πλευρά στο Ηράκλειο, θα επικρατήσει αραιή συννεφιά με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» τους 28 – 29 βαθμούς.

Οι νότιοι άνεμοι βέβαια μπορεί να ενισχύονται εν τούτοις το φαινόμενο αυτό δε φαίνεται να επηρεάζει τις θερμοκρασίες στη Δυτική Κρήτη. Τόσο για το Σάββατο όσο και για την Κυριακή η θερμοκρασία θα κινείται γύρω στους 25 – 26 βαθμούς.

Πέφτει η θερμοκρασία

Ο καιρός θα κάνει τη «χάρη» στους Κρητικούς να απολαύσουν ένα ξέγνοιαστο και δροσερό Σαββατοκύριακο στις καταγάλανες θάλασσες του νησιού.

Πάρα ταύτα από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει μία απότομη πτώση της τάξεως των 3-4 βαθμών. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και όσα τόνισε ο κ. Ντάφης, οι άνεμοι παραμένουν νότιοι και εναλλάσσονται με ανατολικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με εκείνα της Δευτέρας.

Το φαινόμενο της Κρήτης που ανησυχεί τους μετεωρολόγους

Ιδιαίτερα ανήσυχοι και σκεπτικοί, όπως κάθε ειδικός αλλά και απλός κάτοικος αυτού του νησιού, εμφανίζονται και οι μετεωρολόγοι αναφορικά με το φαινόμενο της ξηρασίας.

Μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν αναμένονται βροχές στην Κρήτη. Ίσως βέβαια την Δευτέρα να υπάρξουν κάποιες μπόρες, ωστόσο αναμένεται να είναι τοπικές και θα περιοριστούν στα ορεινά κι αυτό μόνο στον Ψηλορείτη και τα Λευκά Όρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News