Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, αυξάνεται και η υπογονιμότητα

Κρήτη
Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, αυξάνεται και η υπογονιμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν τα στοιχεία που σχετίζονται με τους κινδύνους από την περιβαλλοντική ρύπανση και πώς αυτή επηρεάζει την υγεία των πολιτών.

Αν και το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί στα 80.5 έτη, την ίδια ώρα παρατηρείται αυξημένη υπογονιμότητα, αύξηση των χρόνιων παθήσεων και νοσηρότητα αλλά και θνησιμότητα σε κάποιες μορφές καρκίνου που είναι, όπως τόνισαν εκπρόσωποι του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και Υγείας, τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι συνδέονται με χρήση χημικών ουσιών, μετάλλων, φυτοφαρμάκων, αλλά και από την ποιότητα ζωής που αφορά τη διατροφή αλλά και την ποιότητα του αέρα και του νερού.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, οι συμμετέχοντες στο νέο μη κερδοσκοπικό φορέα που στόχο έχει να επικεντρωθεί στην μελέτη των κινδύνων αυτών, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το χώρο της ιατρικής, της βιολογίας της τεχνολογίας χημείας διατροφής, αλλά και το εργαστήριο τοξικολογίας.

Όπως τόνισε ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Πετράκης, τα στοιχεία από έρευνες είναι ενδεικτικά κυρίως σε περιοχές που κάνουν εντατική χημική καλλιέργεια σε αγροτικά προϊόντα και εμφανίζουν αυξημένο αριθμό καρκίνων πέντε φορές περισσότερο από περιοχές που δεν έχουν εντατικές καλλιέργειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News