Συνεχίζεται η δίκη των παιδιάτρων για τον άδικο χαμό του 3χρονου Διονύση

Κρήτη
Συνεχίζεται η δίκη των παιδιάτρων για τον άδικο χαμό του 3χρονου Διονύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης του θανάτου του μικρού Διονύση στο Ρέθυμνο με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που είχε χειριστεί την εξέταση το Μάιο του 2014, επανέλαβε στο δικαστήριο, ότι ο θάνατος του 3χρονου αγοριού έχει αδιευκρίνιστη αιτία. Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε και ο βοηθός νεκροτόμος, όπως είχε ζητηθεί από την πολιτική αγωγή.

Στο κατηγορητήριο βρίσκονται τρεις παιδίατροι του νοσοκομείου Ρεθύμνου και μία του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Δικαστές, εισαγγελέας και δικηγόροι όλων των αντίδικων πλευρών, εξέταζαν επί δυόμισι ώρες τον ιατροδικαστή και τον βοηθό νεκροτόμο, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν τα έγγραφα προς ανάγνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2014, το παιδάκι είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, οι γονείς του έσπευσαν σε ιδιώτες γιατρούς και του νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε στον οργανισμό του παιδιού και να γίνει γρήγορα καλά, όμως η μοίρα είχε αποφασίσει διαφορετικά για την τύχη του μικρού παιδιού.

Σύμφωνα πάντως, με τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι δύο ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό του άτυχου παιδιού, είχαν αποφανθεί, ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου! Εν τέλει σήμερα, κατηγορούνται 4 γιατροί, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News