Η αποχή των συμβολαιογράφων δεν σταματά τους πλειστηριασμούς

Κρήτη
Η αποχή των συμβολαιογράφων δεν σταματά τους πλειστηριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα των συμβολαιογράφων η προστασία της πρώτης κατοικίας

Κανονικά η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών παρά τις αποχές των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων από τα καθήκοντά τους, επισημαίνει η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης Στέλλα Αρχοντάκη, μιλώντας στο Ράδιο 98,4.

 «Η αποχή συνδέεται με διευκρινήσεις επί της λειτουργικότητας του συστήματος και της πιστοποίησης συμβολαιογράφων. Δεν προστατεύει τους οφειλέτες, που δεν είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη» σημειώνει.

Αίτημα ωστόσο των συμβολαιογράφων, σύμφωνα με την ίδια, είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας  αν και μέχρι σήμερα δεν έχει βγει στο σφυρί κανένα σπίτι σε αυτή την κατηγορία όπως διαπιστώνουν και οι συνάδελφοί της από όλη την Ελλάδα.

 Όπως όμως καταγράφεται εταιρίες με μεγάλες οφειλές μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είτε αποπληρώνουν εξ ολοκλήρου το ποσό που οφείλουν, είτε προχωρούν σε διακανονισμό.

 Αναφορικά με την πληροφορία πως ιδιώτες από το εξωτερικό χωρίς ΑΦΜ «χτυπούν» τα ακίνητα διευκρινίζει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και πως ο συμβολαιογράφος που το είπε εξέφρασε απλά ένα ερώτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News