Μαραθώνιος Κρήτης: Κάθε δρομέας και ένα δέντρο! (video)

Κρήτη
Μαραθώνιος Κρήτης: Κάθε δρομέας και ένα δέντρο! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας διαφορετικός… πράσινος Μαραθώνιος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Κρήτη!

Ο Μαραθώνιος Κρήτης, φέτος, βρίσκεται σε «Πράσινη Αποστολή», με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της Περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Κρήτης.

Στο πρόγραμμα καλούνται όλοι οι πολίτες να εγγραφούν σε ένα αγώνα δρόμου της επιλογής τους ή να συμμετέχουν ως εθελοντές/ντριες στη Διοργάνωση.

Για κάθε δρομέα/συμμετέχοντα εθελοντή/ντρια που θα εγγραφεί στη διοργάνωση, ένα δέντρο θα φυτευτεί σε περιοχή η οποία έχει υποστεί περιβαλλοντικές αλλοιώσεις.

Για να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στις Περιβαλλοντικές Δράσεις του Μαραθωνίου Κρήτης δεν απαιτείται να είστε σε άριστη φυσική κατάσταση αλλά να έχετε καλή διάθεση και ευσθαισθητοποιημένη Περιβαλλοντική συνείδηση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και την ημέρα του αγώνα.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ!

Δηλώστε συμμετοχή ως εθελοντής ΕΔΩ!

Δείτε το βίντεο από την περσινή διοργάνωση:

Πλαίσιο παροχών προς τους συμμετέχοντες:

  • Αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα
  • Τεχνικό T-Shirt υψηλής ποιότητας
  • Τσάντα πλάτης
  • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση με την τεχνολογία Bib tag της My laps
  • Μετάλλιο
  • Ηλεκτρονικό δίπλωμα
  • Ατομική Φωτογραφική κάλυψη του τερματισμού με τον χρόνο τερματισμού
  • Πλήρης υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά (κέντρο εγγραφών, υλικά, σταθμοί υπηρεσιών, υπηρεσίες - παροχές πριν και μετά τον τερματισμό κλπ.)
  • Πλήρης υγειονομική κάλυψη
  • Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις και στις διαμονές
  • Πρόγραμμα υγειονομικής υποστήριξης
  • Μουσικές εκδηλώσεις - τελετή έναρξης - λαμπαδηδρομία, δώρα και εκδηλώσεις χορηγών

Βασικές Πληροφορίες

Εκκίνηση: Δημοτική Αγορά Χανίων

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη - Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη - Ακτή Κανάρη - Ακτή Παπανικολή - Σελίνου - Γεωργακάκηδων - Γέφυρα Κλαδισού - η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων - Κισάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων - και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων - μέσω της γέφυρας Κλαδισού συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων - δεξιά στην Μάρκου Μπότσαρη - Σολωμού - Σφακιανάκη - περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας - Ηρώων Πολυτεχνείου - αριστερά Ελ. Βενιζέλου, - Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου - Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Τερματισμός: Δημοτική Αγορά Χανίων

Δείτε τη διαδρομή ΕΔΩ

Όροι συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο δρόμο είναι έξι (6) ώρες (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 14:00) από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης στις 8:00.

Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικης διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου, θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης - για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου ηλεκτρονικής χρονομέτρησης κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της (αναστροφές).

Για να απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε κάποιον από τους αγώνες δρόμου του Μαραθωνίου Κρήτης και να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο, θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως, είτε έχουν κάνει ιατρικό check up, ιδιαίτερα καρδιολογικό, είτε όχι, είτε υπάρχει προηγούμενο πάσης φύσεως ιατρικό πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη συμμετοχής βαραίνει αποκλειστικά τον αθλητή.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς. Ετοιμάστε αποβραδίς τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας. Το δείπνο να είναι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα, αν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

Τον Αριθμό Συμμετοχής και τις παραμάνες (Bib Tag Timing System - My Laps) .

Το Σακίδιο πλάτης της Διοργάνωσης με τα στεγνά ρούχα σας, με τον χάρτινο αριθμό συμμετοχή σας κολλημένο πάνω της.

Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε πολύ και προετοιμαστήκατε γι αυτό. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δε αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, διότι δεν θέλουν να χάσουν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος σε αγώνα δρόμου. Να μην ρισκάρετε την υγεία σας.

Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό.

Φορέστε παπούτσια που έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες.

Προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης, πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας τα λίπη.

Ξεκινήστε έγκαιρα για την Αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει άγχος - stress.

Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι. Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της επιβάρυνσης τόσο αυξάνεται η σημασία της τακτικής ενυδάτωσης και της κατάλληλης τροφοδοσίας. Να πίνετε τακτικά, αλλά να μην το παρακάνετε. Να προτιμάτε τα σκευάσματα που έχετε ήδη δοκιμάσει. Να προτιμάτε τα ρευστά και παχύρευστα σκευάσματα που αφομοιώνονται ευκολότερα από τον οργανισμό. Παρόλα αυτά δεν αντενδείκνυται η τροφοδοσία με ξηρά τροφή κατά τη διάρκεια πολύωρης επιβάρυνσης, αν το μέτρο αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί.

Τρέξτε ελαφρά, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα που τρέχετε δεν ήταν ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του χωρίς να χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια. Ιατροί και εθελοντές βρίσκονται στη διαδρομή και θα καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα. Αν εγκαταλείψετε, κατευθυνθείτε στον πιο κοντινό σταθμό με ιατρό. Δώστε προσοχή σε αυτές τις συμβουλές και έχετέ τις σαν οδηγό πριν και κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου δρόμου.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ:

Όταν τερματίσετε, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι ζαλίζεστε και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (ιδιαίτερα εκείνοι που τερμάτισαν μαραθώνιο). Πηγαίνετε στο χώρο που θα παραλάβετε τα πράγματά σας, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά και ζεστά ρούχα. Η χρήση της κουβέρτας δεν είναι επαρκής για να απωθήσετε το κρύο ή την υποθερμία. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε κάτι, αλλά αργά, καθώς και να φάτε, πάντα με τον ίδιο ρυθμό.

Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού. Μπορείτε να ενυδατώνεστε σταδιακά μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες. Μερικοί αθλητές αισθάνονται ότι θα λιποθυμήσουν ακόμα και μιάμιση ώρα μετά τον αγώνα, επειδή δεν πίνουν αρκετά υγρά ή δεν τρώνε καλά. Αλλά και πάλι μην πίνετε υπερβολικά. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News