Κρήτη

Προχωρά το σχέδιο για τους 1000 οικιακούς κάδους ανακύκλωσης

Ενημερωτική συνάντηση ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διανομή 1.000 οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης από τον Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ενημερωτική συνάντηση ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διανομή 1.000 οικιακών συλλεκτών ανακύκλωσης από τον Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, στις 14.00, στη Λότζια.

Θα συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και Διαμερισμάτων, οι οποίοι και θα αναλάβουν τη διανομή των συλλεκτών.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του νέου πιλοτικού προγράμματος, του τρόπου συναρμολόγησης του καλαίσθητου μπλε συλλέκτη ανακύκλωσης χωρητικότητας 80 λίτρων καθώς και της διαδικασίας διάθεσής του στους δημότες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή για την καθιέρωση συνθηκών διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή όπου δημιουργούνται, στοχεύει στο να γίνει η ανακύκλωση ευκολότερη κα αποτελεσματικότερη και στην αύξηση των ποσοστών και της καθαρότητας του ανακυκλώσιμου υλικού.

Σχόλια