default-image

Η μάστιγα των εργατικών ατυχημάτων, απόψε... Direct

Κρήτη
Η μάστιγα των εργατικών ατυχημάτων, απόψε... Direct

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φαινόμενο το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα στην σύγχρονη κοινωνία προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα θίξει η εκπομπή Direct.

Ο λόγος για τα εργατικά ατυχήματα τα οποία δεν είναι λίγες οι φορές που εξελίσσονται σε δυστυχήματα βυθίζοντας στο πένθος την Κρήτη. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες από εκπροσώπους εργαζομένων που κάνουν λόγο για παγίδες θανάτου και για ελλιπέστατα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ατυχή και μόνο γεγονότα αλλά από πίσω κρύβονται σοβαρά κενά στο σχεδιασμό αναφορικά με την πρόληψη τους. Σε συνθήκες κρίσης οι τραυματισμοί εργαζομένων εν ώρα εργασίας έχουν αυξηθεί.

Την ίδια στιγμή η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα στις φωνές εργαζομένων για εντατικοποίηση των ελέγχων και για επιβολή προστίμων σε όσους παρανομούν. Η πρόληψη  των επαγγελματικών κινδύνων αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα για το οποίο ωστόσο δεν έχει εκπονηθεί μέχρι και σήμερα κανένας απολύτως σχεδιασμός για την διαχείριση του. Τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν μία σύγχρονη πληγή τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η εκπομπή Direct ανοίγει το φάκελο των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Απόψε στις 23.00 στην ΚΡΗΤΗ TV με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News