default-image

Ο Βούτσης στο πλευρό του Εθνικού Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος

Κρήτη
Ο Βούτσης στο πλευρό του Εθνικού Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δέσμευση του ότι η Βουλή των Ελλήνων θα συνεχίσει να στηρίζει το πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, μετέφερε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μίλησε για δράσεις επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές με διεθνή απήχηση.

«Είναι λοιπόν μια πολυσχιδής δραστηριότητα …στηρίζουμε και συνεχίσουμε και από δω και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, που όπως ορίζει νομοθετική ρύθμιση κατέχει και τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, βρέθηκε στα Χανιά για την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που είθισται να πραγματοποιείται στην επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο κ. Βούτσης που παραβρέθηκε για Τρίτη συνεχή χρονιά στην ετήσια συνεδρίαση, έκανε λόγω για μια σημαντική προσπάθεια η οποία κορυφώθηκε πέρυσι με τις εκδηλώσεις, δράσεις και εκδόσεις για τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Το ζήτημα είναι το εξής, η σημαντική δουλειά αφήνει το αποτύπωμα της σε όλη την Κρήτη, σε όλη τη χώρα…», ανέφερε ο κ.Βούτσης.

Στην ετήσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος ,παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου που έγινε μέσα στο 2017 ενώ τέθηκαν οι βάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό του επόμενου έτους.

"Ήταν ένα έργο που ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο το ίδρυμα πανελλήνια και διεθνώς. Οι δράσεις που αφορούν το επιστημονικό έργο έχουν αυξηθεί… στον τομέα της ιστορίας και του πολιτισμού" σημειώνει ο Γενικός Δ/ντης Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τη σύσταση και λειτουργία παραρτήματος του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος στο Βελιγράδι.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News