default-image

Στο πλευρό δύο εργαζομένων η Ένωση Υπαλλήλων Ηρακλείου

Κρήτη
Στο πλευρό δύο εργαζομένων η Ένωση Υπαλλήλων Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τη συνέχιση της απαράδεκτης και προκλητικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης απέναντι στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και τους εκπροσώπους του» καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η αστική δικαιοσύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πήρε επάξια τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, τρέχει να δικάσει την πρόεδρο του σωματείου και μια εργαζόμενη γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά βαφτίζοντας το «συκοφαντική δυσφήμιση».

Είναι η ίδια η ίδια δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες 9 στις 10 απεργίες, που κλείνει τα μάτια στα δεκάδες χιλιάδες καθημερινής εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας διαιωνίζοντας τον εργασιακό μεσαίωνα για την «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα».

Είναι και η ίδια κυβέρνηση που όχι μονάχα δεν κατήργησε κανένα από τα αντεργατικά εκτρώματα των προηγούμενων χρόνων όπως έλεγε, αλλά αντίθετα με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει αυτές τις ημέρες στη βουλή τολμά αυτό που δεν κατάφερε καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτή, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το χτύπημα ουσιαστικά στον πυρήνα οργάνωσης της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την απάντηση τους με την οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, στην οργάνωση και προετοιμασία της απεργιακής απάντησης όταν έρθει ο "νέος συνδικαλιστικός νόμος" που θα κάνει καθημερινότητα αυτό που βιώνουν τώρα οι συνάδελφοι μας στα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News