default-image

Παρουσία Μίκη Θεοδωράκη η ονοματοδοσία του Παλιού Τελωνείου

Κρήτη
Παρουσία Μίκη Θεοδωράκη η ονοματοδοσία του Παλιού Τελωνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα οφειλόμενο χρέος προς τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, εκπληρώνει ο Δήμος Χανίων με την ονοματοδοσία του Παλιού Τελωνείου σε Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Η φυσική παρουσία του τιμώμενου προσδίδει στην εκδήλωση που θα γίνει το προσεχές Σάββατο, το χαρακτήρα ενός κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος για τα Χανιά.

Μετά τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής στην οποία αναγράφεται «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης», θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση την οποία θα πλαισιώσουν κορυφαίοι καλλιτέχνες, όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Στέφανος Κορκολής, η Μαρία Μανουσάκη, η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα Κίτρινα Ποδήλατα, το μουσικό σύνολο Vamos και η Ιωάννα Φόρτη.

Ο Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη εκτιμά ότι η ονοματοδοσία του Θεάτρου μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την προώθηση της λειτουργίας του Μουσείου «Μίκης και Γιάννης Θεοδωράκης» στο Γαλατά.

Ωστόσο, η εκδήλωση του Σαββάτου δεν αποτελεί και προάγγελο της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης που θα στεγάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ,καθώς απαιτούνται νέες μελέτες.

Με την ολοκλήρωση του, το Παλιό Τελωνείο αναμένεται να αποτελέσει έναν πολυχώρο πολιτισμού για τα Χανιά.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News