default-image

Φρούριο το Εφετείο για τη δική του φονικού στον Προφήτη Ηλία

Κρήτη
Φρούριο το Εφετείο για τη δική του φονικού στον Προφήτη Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Φρούριο", λόγω των ισχυρότατων μέτρων ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις θυμίζει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το φονικό που έγινε πριν 5 χρόνια στον Προφήτη Ηλία.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθεται ένας 57χρονος κρεοπώλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί - σε πρώτο βαθμό - σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν οκτώ έτη για το θάνατο του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη. Εκτός από τον 57χρονο, στο εδώλιο βρίσκεται και ο νεαρότερος αδερφός του, ο οποίος κατηγορείται ότι το ίδιο βράδυ προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Ξυδάκη.

Η δίκη γίνεται στη σκιά του τελευταίου "επεισοδίου" της υπόθεσης : Ο Γιάννης Ξυδάκης, πατέρας του αείμνηστου Πρίαμου, υπέβαλε υπόμνημα στον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, στο οποίο - μεταξύ άλλων - αναφέρει ότι η οικογένεια των κατηγορουμένων απευθύνει απειλές κατά της κοινωνίας του Προφήτη Ηλία, εκφράζοντας μάλιστα τη σιγουριά του ότι η εν λόγω συμπεριφορά αποσκοπεί στο «να μην εκδικαστεί η εν λόγω υπόθεση στο φυσικό της χώρο, αλλά οπουδήποτε αλλού».

Με δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του 57χρονου κρεοπώλη, Γιώργος Στειακάκης, αφενός διέψευσε τα περί απειλών σε βάρος μαρτύρων της υπόθεσης, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές αναφορικά με την ορθότητα των ισχυρισμών του Γιάννη Ξυδάκη, αναφέροντας - μεταξύ άλλων - ότι «η οικογένεια του θύματος φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι η αλήθεια δεν μπορεί πια να κρυφτεί και είναι θέμα χρόνου να πάρει τη θέση των μύθων».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ

Οι πληγές στο "σώμα" της τοπικής κοινωνίας του Προφήτη Ηλία δεν λένε να επουλωθούν, παρά το ότι έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από το διπλό μακελειό της 24ης Ιουνίου του 2012, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανόλη Σταυρουλάκη.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής και αποφάσισε την αναβολή της δίκης για σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News