Κρήτη

Χανιά: Συμφώνησαν για τμηματική αποκατάσταση της Αγοράς

Σε μια λύση που δεν θα οδηγεί τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς σε λουκέτο επ' αόριστον, προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή των Χανίων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών αποδέχτηκε την πρόταση του Τάσο Βάμβουκα για τμηματική αποκατάσταση.

Για τη δρομολόγηση του έργου της αποκατάστασης, που είναι πολυδάπανο και χρονοβόρο, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει να υπάρχει το κείμενο της τελικής συμφωνίας δεδομένου ότι κάθε ημέρα που περνά, οι φθορές στο μνημείο αυξάνονται και θέτουν εν αμφιβόλω την ασφάλεια του.

Ο δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι η αποκατάσταση του μνημείου θα συνοδευτεί από ριζικές αλλαγές και στη λειτουργία της δημοτικής αγοράς.

Για περισσότερο από δύο χρόνια η δημοτική αρχή των Χανίων βρίσκεται σε συζητήσεις με τους καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς και μέχρι σήμερα η βασική διαφωνία είναι ο χρόνος αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων την περίοδο των εργασιών αποκατάστασης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια