Κρήτη

Στο πλευρό των μεταναστών η Κρήτη, δείτε πώς θα βοηθήσετε

Οι Κρητικοί έδειξαν για ακόμη μία φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της φιλοξενίας, της ανοιχτόκαρδης υποδοχής.

Οι Κρητικοί έδειξαν για ακόμη μία φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της φιλοξενίας, της ανοιχτόκαρδης υποδοχής.

Δεκάδες συμπολίτες μας κατέβηκαν στην Αίθουσα Λιμενεργατών του ΟΛΗ για να συμπαρασταθούν, να βοηθήσουν και να κρατήσουν μια ζεστή συντροφιά στους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μας. Παράλληλα, συμμετέχουμε όλοι στη μεγάλη εκστρατεία αγάπης που διοργανώνεται από το Συντονιστικό Κρήτης για τους Πρόσφυγες.

Όταν υπάρχει καλοσύνη και ευχάριστη διάθεση τα λόγια είναι περιττά. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ο κ. Γιάννης Σκουλάς, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες κάθονται απέναντι από ένα τραπέζι και η παρτίδα τάβλι ξεκινά.

Δείτε πώς περιέγραψε ο ίδιος τις εμπειρίες του:

Ημέρα 2η φιλοξενίας των 103 προσφύγων στο λιμάνι Ηρακλείου. Χθες ήταν πραγματικά μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Τα αντανακλαστικά όλων των εμπλεκομένων φορέων λειτούργησαν σχετικά γρήγορα.

Σήμερα η ημέρα ήταν πιο χαλαρή, αφού μας δόθηκε η ευκαιρία στους εθελοντές να έλθουμε ακόμη πιο κοντά με όλους τους πρόσφυγες, με απώτερο σκοπό να νοιώσουν ότι έχουν έλθει σε ένα φιλόξενο μέρος.

Όλοι μας ασχοληθήκαμε από την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, την περίθαλψη των τραυματιών μέχρι την ψυχαγωγία τους για να ξεχάσουν έστω και για λίγο την οδύνη του πολέμου και την ταλαιπωρία του ταξιδιού τους μέχρι τις ακτές της Κρήτης.

Εκστρατεία αγάπης

Κάνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να φέρουν σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από το κτίριο του Σωματείου Εργατών Λιμένος Ηρακλείου, που βρίσκεται πίσω ακριβώς από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.) στην παραλιακή λεωφόρο, τα παρακάτω αναγκαία υλικά για τους πρόσφυγες:

Σεντόνια,

Κουβέρτες,

Ανδρικά παντελόνια κοντά (σορτς),

Ξυραφάκια,

Σερβιέτες,

Πάνες μωρών για νεογέννητα έως και το Νο 6,

Βρεφικό γάλα σε σκόνη,

Παπούτσια αθλητικά ανδρικά από Νο 39-43.

Όποια ώρα και να έλθετε, μπορείτε να τα παραδώσετε σε όποιο εθελοντή έχει βάρδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια