Κρήτη

Η Ευαγγελία μας είπε «ευχαριστώ» και έφυγε για Λονδίνο video

Το «ευχαριστώ» της 8χρονης Ευαγγελίας για όσους βοήθησαν να κάνει το ταξίδι της ελπίδας

Το ταξίδι για τη ζωή ξεκίνησε το ίδιο και η ελπίδα για τη ζωή. Ο λόγος για τη μικρή Ευαγγελία η οποία συγκίνησε το Πανελλήνιο, με τους Κρητικούς να απλώνουν μια μεγάλη αγκαλιά στο 8χρονο κορίτσι, το οποίο πέρασε το κατώφλι νοσοκομείου στην Αγγλία, όπου θα υποβληθεί σε νέα θεραπεία.

Από την  πλευρά του το μικρό κορίτσι με μια ζωγραφιά και το σήμα της νίκης, ευχαριστεί όλους όσοι τη βοήθησαν για να συγκεντρωθούν τα χρήματα προκειμένου να νοσηλευτεί στην Αγγλία.

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» γράφει το μικρό κορίτσι κάνοντας το σήμα της νίκης, δείγμα της πίστης της στην ελπίδα ότι θα βγει νικήτρια από τη μάχη που δίνει.

Μέσα σε 5 μέρες έγινε ένα μικρό θαύμα, αυτό της συγκέντρωσης χρημάτων από απλούς πολίτες, φορείς, τοπικές αρχές και όχι μόνο, απ' όλη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, από Αμερική μέχρι Αυστραλία.

Τα 380.000 ευρώ που χρειάζονταν για το ταξίδι στην Αγγλία προκειμένου εκεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά της συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που η οικογένεια της Ευαγγελίας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

Η 8χρονη Ευαγγελία-Στυλιανή Καστρινάκη, από τα Χανιά, το Φεβρουάριο διαγνώστηκε με επιθηλιακό όγκο Wilms. Έχει προσβληθεί από καρκίνο και χρειαζόταν ένα τεράστιο ποσό για να μεταφερθεί σε συγκεκριμένο νοσοκομείο στην Αγγλία.

Δύο χρόνια μάχεται με τον καρκίνο. Έλαβε τις πρώτες θεραπείες σε νοσοκομείο της Κρήτης, χειρουργήθηκε στην Αθήνα, όπου της αφαιρέθηκε το ένα νεφρό και αμέσως ξεκίνησε ο "Γολγοθάς" της, καθώς, παρά τις επεμβάσεις και τις συνεχείς χημειοθεραπείες, ο καρκίνος έκανε μεταστάσεις.

Λόγω της συγκέντρωσης του χρηματικού ποσού που απαιτούνταν, η προγραμματισμένη συναυλία για την ερχόμενη Τετάρτη αναβάλλεται, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελήνου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της :

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που αναβάλουμε μια τέτοια εκδήλωση και είμαστε χαρούμενοι γι 'αυτό.

Η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο είναι ένα χαρακτηριστικό που όχι μόνο έχει ατονίσει αλλά εντείνεται όσο δύσκολες και αν είναι οι εποχές που ζούμε.

Ευχόμαστε το καλύτερο στην μικρή μας Ευαγγελία και στους γονείς της, είμαστε δίπλα της σε οτιδήποτε παραπάνω χρειαστεί.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν όλοι για να είναι αυτό το πιο χαρούμενο ταξίδι ενός κοριτσιού που ένωσε τόσο πολύ κόσμο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Την ευχάριστη είδηση για τα χρήματα ανακοίνωσε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού με δήλωσή του στην οποία ανέφερε τα εξής:

"Μία υπόσχεση! Σε τρεις μέρες το Παιδί σου θα είναι Αγγλία! Μου είπε η άγνωστη. Κ έτσι θα γίνει. Τα Χανιά με στήριξαν, με βοήθησαν και το παιδί μου θα ταξιδέψει Αγγλία. Μαζεύτηκαν τα χρήματα για την εισαγωγή του παιδιού μου, το παιδί μου θα το πάω αγκαλιά και θα περάσω το κατώφλι της κλινικής για την ελπίδα ζωής. Τα Χανιά με βοήθησαν. Πόσα ευχαριστώ μπορώ να πω? Δεν φτάνουν. Σας παρακαλούμε μην σταματήσετε την προσπάθεια, τα έξοδα είναι πάρα πολλά, για τη διαμονή μας, για τις περαιτέρω εξετάσεις. Όταν θα μου πούνε, συγγνώμη πρέπει να κάνουμε μια έξτρα εξέταση που το κόστος θα ξεπερνά τα φυσιολογικά επίπεδα, να μπορώ να ανταποκριθώ. Τα χρήματα φτάνουν για να περάσω το κατώφλι και γιαυτό σας ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου. Μην με ξεχάσετε, μην ξεχάσετε την Ευαγγελία, σας παρακαλώ, μου δώσατε το βήμα να περάσω το κατώφλι, εσείς τα Χανιά, όλα τα κρητικά site που ανάδειξαν το πρόβλημα μου και με βοήθησαν τόσο πολύ, μη με ξεχάσατε. Θα μπούμε, Ναι, αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε στα έξοδα, ώστε να βγούμε κιόλας από εκεί. Για όλα αυτά που θα χρειάζεται να ανταποκριθώ. Απλά μην ξεχάσετε την Ευαγγελία. Μέσα από την καρδιά μου. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας"»

Ευχές όλων είναι να βγει τώρα νικήτρια από αυτήν την περιπέτεια.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια