default-image

"Έρχονται" 8.500 προσλήψεις στην υγεία

Κρήτη
"Έρχονται" 8.500 προσλήψεις στην υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση συνεχίζει «τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων το μεσημέρι της Δευτέρας, στο περιθώριο της παρουσίας του στους εορτασμούς της επετείου του Ολοκαυτώματος του ορεινού δήμου.

«Πλέον περνάμε σε άλλη φάση», συνέχισε, «με την ανάληψη υπηρεσίας από 10.000 και άλλων 8.500 ατόμων, οι προσλήψεις των οποίων αναμένονται. Το σύστημα υγείας έχει σταθεί στα πόδια του μετά και τη μεγάλη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας με τις 240 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε 65 αστικά κέντρα της χώρας».

Ο κ. Πολάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί με δύο επιπλέον γιατρούς, έναν επικουρικό οδοντίατρο και έναν ραδιολόγο ακτινολόγο, καθώς επίσης και δύο άτομα από το πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ αναμένονται και δύο νοσηλεύτριες για τις ανάγκες του Κέντρου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης, «δεσμεύτηκα σήμερα ότι θα διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει και δεν εντάχθηκε το Κ.Υ Ανωγείων στα κέντρα άγονων γραμμών. Διαπίστωσα, επίσης, ότι το προσωπικό δίνει την ψυχή του για να κρατήσει ζωντανό και λειτουργικό το Κέντρο Υγείας Ανωγείων κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε».

Κατά τον κ. Πολάκη:

«σύντομα προχωράμε και σε πρόγραμμα ανανέωσης του γερασμένου εξοπλισμού, αλλά και της υποδομής σε πάρα πολλά κτήρια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα, που το έχουν ανάγκη. Αξιοποιούμε πόρους του ΕΣΠΑ και των Περιφερειών, όπως τα 40 εκατομμύρια που παίρνουμε από την Περιφέρεια Αττικής για ανανέωση μηχανημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα εκπονείται και ολοκληρώνεται μέχρι αρχές του φθινοπώρου μελέτη για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και πάρα πολλά Περιφερειακά Ιατρεία στα οποία το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενίσχυση των κτηριακών υποδομών και χτίσιμο καινούργιων, όπως του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Πλατανιά στο Γεράνι Χανίων, στο πολυδύναμο στον Πλατύ Γιαλό και στον Πλακιά Ρεθύμνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News