default-image

Η εξόδιος ακολουθία του Κ. Μητσοτάκη στη Μητρόπολη Αθηνών

Κρήτη
Η εξόδιος ακολουθία του Κ. Μητσοτάκη στη Μητρόπολη Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται, από τις 7 το πρωί, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα.

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η δοξολογία ξεκίνησε ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί στον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς.

Στις 15:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Έτοιμη η κρητική γη σε λίγες ώρες να αγκαλιάσει τον τελευταίο από τους μεγάλους ηγέτες της χώρας

Στην Κρήτη, που τόσο αγάπησε και τόσο τον αγάπησε, θα μεταφερθεί απόψε από την Αθήνα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για να τον αγκαλιάσει αύριο Πέμπτη η κρητική γη. Και μάλιστα εν μέσω εκδηλώσεων αγάπης και τιμής από τον κρητικό λαό, κάτι που ισχύει και για τον ελληνικό λαό, που ο ίδιος υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες.

Η σορός του τελευταίου των μεγάλων πολιτικών της σύγχρονης Ελλάδας θα φτάσει με μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C130 της Πολεμικής Αεροπορίας στη γενέτειρα του, τα Χανιά, και θα προσγειωθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε προχθές τα ξημερώματα σε ηλικία 99 ετών, σφραγίζοντας μια εποχή που χαρακτηρίζεται από κορυφαία πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας, με τον ίδιο να έχει διαδραματίσει ουσιαστικό πολιτικό ρόλο τόσο ως κυβερνήτης της Ελλάδας, όσο και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής!

Όπως έγινε γνωστό χθες, τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα συνοδεύουν οι εγγονοί του, οι στενότεροι συνεργάτες του, αλλά και ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ θα έχει προηγηθεί η κάθοδος του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα τέταρτο νωρίτερα, με πτήση τσάρτερ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ.

 >> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Στο αεροδρόμιο Χανίων, τη σορό θα συνοδεύσουν αξιωματικοί, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ βρακοφόροι θα παραλάβουν το φέρετρο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με άγημα του στρατού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα, για ολονυκτία, παρουσία αξιωματικών και βρακοφόρων.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Πέμπτη, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα εκφωνηθούν στην Αθήνα επικήδειοι, παρά μόνο ένας, του γιου του και σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εντωμεταξύ, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια της χώρας, καθώς η κυβέρνηση έχει κηρύξει τετραήμερο πένθος για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού με επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών ζητά να μην τελεστεί η κηδεία του δημοσία δαπάνη. Επιθυμία του ίδιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην του να δοθούν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

Κοσμοσυρροή για υπογραφές στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η συγκίνηση που έχει προκαλέσει ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τόσο ανάμεσα στους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ευρύτερα από πολίτες που σπεύδουν να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοίξει στην Πειραιώς, και ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις αποχαιρετισμού του εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη.

Κρίνοντας και από το πλήθος του κόσμου που συρρέει ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, για να γράψουν λίγα λόγια στο βιβλίο που έχει ανοίξει και να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του πολιτικού άνδρα που σφράγισε όσο λίγοι με την παρουσία του το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, "γαλάζιοι" αξιωματούχοι διαπιστώνουν «μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των νεοδημοκρατών», που αναμένουν να κορυφωθεί σήμερα Τετάρτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΣ Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- VIDEO

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News