Κρήτη

ΠΑΜΕ: Με πανό και συνθήματα "μπούκαραν" σε ημερίδα (video)

Με πανό και συνθήματα εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου σε ημερίδα για τον τουρισμό.

Με πανό και συνθήματα εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου στην ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του  Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, με θέμα «Τουρισμός, διακλαδική Δυναμική και Περιφερειακή Ανάπτυξη», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Την ίδα ώρα, να κοπάσει το ρεύμα εισαγωγής προϊόντων από το εξωτερικό, σε ότι αφορά τον τουρισμό και κυρίως τη διατροφή, προάγοντας με την τρόπο αυτό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και των προϊόντων του, ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι συμμετέχοντες στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ,σε μια κοινή προσπάθεια όπως είπαν συμβολής στο διάλογο για το αναπτυξιακό  πρότυπο σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο που συνδέει πρωτογενή, δευτερογενή αλλά και τριτογενή τομέα.

Την ώρα που όπως εξήγησαν οι αφίξεις τουριστών στην Κρήτη αλλάκαι γενικότερα στην Ελλάδα αυξάνονται τόσο βασικοί  δείκτες της οικονομίας  συνεχίζουν καθοδική πορεία ή βρίσκονται σε στασιμότητα, με την υπερφορολόγηση από τη μια και την ανεργία από την άλλη να έχει εγκαινιάσει όπως είπαν νέες συνθήκες, γενικευμένες πλέον στην αλυσίδα της ανάπτυξης που ως βάση του έχει τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή που αποτελούν τους κεντρικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας.

Οι ομιλίες της ημερίδας επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ώστε οι  ευνοϊκές εξελίξεις στις αφίξεις να οδηγήσουν σε διάχυση του οφέλους και την ανασυγκρότηση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, με όρους αναβάθμισης της εργασίας η οποία δέχεται επίθεση όπως τόνισαν από την αδήλωτη εργασία, αλλά και τη διαίρεση όπως καυστικά σχολίασε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Με κεντρικό σύνθημα «Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!» οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση λίγο πριν ανέβει στο βήμα εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα  πάντα όπως αναφέρεται στην  ανακοίνωση τους,  την παρέμβαση έκανε ο Δημόκριτος Σαλούστρος, επικεφαλής της γραμματείας και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εν μέσω συνθημάτων, αναδεικνύοντας ότι: «Η τουριστική σεζόν για το 2017 ξεκινάει και προμηνύεται «κόλαση» για τους χιλιάδες εργαζομένους στον τουρισμό, με νέο χτύπημα στους μισθούς, εντατικοποίηση, απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.

Αντίθετα για τους ξενοδόχους προβλέπονται νέα ρεκόρ σε αφίξεις εξωτερικού και έσοδα.

Την ίδια στιγμή που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ετοιμάζονται να μπουν στις «γαλέρες» των ξενοδοχείων, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ διοργανώνετε φιέστες για τον τουρισμό! Ως γνήσιοι χειροκροτητές του τουριστικού κεφαλαίου, έχετε επίσημους προσκεκλημένους τους εκπροσώπους του, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων! Προσπαθείτε να νεκραναστήσετε φορείς - φαντάσματα, όπως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου.

Μάλιστα προσπαθείτε να πείσετε ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους ξενοδόχους για να «διαχυθούν» δήθεν «τα οφέλη του τουρισμού». Δηλαδή να παρακαλέσουν μπας  και πάρουν κανένα ξεροκόμματο από τα δισεκατομμύρια που βγάζουν οι ξενοδόχοι κάθε χρόνο από τoν ιδρώτα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Και δε σταματάτε εκεί. Λέτε «οι ευνοϊκές εξελίξεις να οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο». Υπερασπίζεστε δηλαδή με σθένος τους στόχους του κεφαλαίου να πατήσει στα πόδια του, να βγει από την κρίση, να ανακάμψει, να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του.

Αυτή είναι η λεγόμενη «ανάπτυξη» που κλίνετε σε όλες τις πτώσεις, είναι ανάπτυξη για τους ξενοδόχους και όξυνση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.

• Η «ανάπτυξή» σας είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε δεκάδες ξενοδοχεία.

• Η «ανάπτυξή» σας είναι τα 10ωρα, τα 12ωρα, οι απλήρωτες υπερωρίες.

• Η «ανάπτυξή» σας είναι οι λιποθυμίες των καμαριέρων και των λαντζιέρηδων μέσα στη σεζόν.

• Η «ανάπτυξή» σας είναι οι «Ενώσεις Προσώπων» που διαλύουν τους μισθούς και τους φτάνουν στα 586 ευρώ.

• Η «ανάπτυξή» σας είναι οι απολύσεις των συναδέλφων που σηκώνουν κεφάλι, όπως το πρόσφατο παράδειγμα του ξενοδοχείου «Elounda Breeze» του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Βαμιεδάκη που απέλυσε 12 συναδέλφους - μέλη του σωματείου που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους!

Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά από την εμπειρία τους, ότι τα κέρδη των ξενοδόχων δεν μπορούν να πάνε μαζί με την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα να περάσουμε σε αγώνες που θα διεκδικούν όλα όσα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλη την εργατική τάξη, να έρθει σε επαφή με το ΠΑΜΕ, να συσπειρωθεί στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα  ώστε από κοινού να παλέψουμε για να οργανώσουμε την πάλη μας: Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια από ξενοδόχους - κυβερνήσεις - μνημόνια και με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τη 2η αξιολόγηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΔΝΤ. Φέρνει νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, μέσω της φοροληστείας.

Φτάνει πια! Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!»

Αμέσως μετά την παρέμβαση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, καλώντας τον Ηρακλειώτικο λαό να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα, πλατεία Ελευθερίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια