Κρήτη

Διεθνές κύκλωμα: Σύλληψη αστυνομικού, όλοι είναι στο μέγαρο, vid pics

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι διακινητές είχαν κρύψει τους παράνομους μετανάστες μέσα σε σπηλιές στον Τσούτσουρα.

Με μία γιγαντιαία επιχείρηση ολοκληρώνεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας γύρω από την υπόθεση με το διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών που κατάφερε επιτυχώς αλλά με πολύ μεγάλο κίνδυνο να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ στα νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στον Τσούτσουρα.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει συλληφθεί και ένας αστυνομικός που φέρεται να έμπλέκεται στην υπόθεση και ανήκει στην αστυνομική δύναμη της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Επίσης υπήρχαν πληροφορίες για ανάμειξη και άλλων ενστόλων στην υπόθεση, γεγονός ωστόσο που δεν επιβεβαιώνει σε καμία περίπτωση η αστυνομία.

Στην περιοχή κατέφθασε ασθενοφόρο με υγειονομικό υλικό καθώς θα υπάρξει εξέταση των μεταναστών και όπου χρειαστεί θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης νωρίς το μεσημέρι  έφθασε και ένα φορτηγό με στρώματα τα οποία και θα χρειαστούν για την προσωρινή παραμονή των ανθρώπων αυτών  σε πρώτη φάση στο αστυνομικό μέγαρο.

Μάλιστα αρκετές ώρες διήρκησε η μεταφορά συλληφθέντων διακινητών αλλά και μεταναστών κάθε ηλικίας στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό οι αστυνομικοί εντόπιζαν και έβγαζαν παράνομους μετανάστες ακόμη και μέσα από σπηλιές της περιοχής όπου και ήταν κρυμμένοι και τους οποίους φρουρούσαν οι διακινητές.

Το χρονικό της γιγαντιαίας επιχείρησης

Σε εξέλιξη είναι εδώ και 2 ημέρες μία γιγαντιαία πραγματικά αστυνομική επιχείρηση με επίκεντρο τα νότια παράλια της Κρήτης και συγκεκριμένα τον Τσούτσουρα, για το "ξήλωμα" του διεθνούς κυκλώματος που διακινεί παράνομους μετανάστες μέσω της Κρήτης, υπόθεση που απασχολούσε τις διωκτικές αρχές με μία διαρκή προσπάθεια να πιαστούν «στα πράσα» ακόμη και οι εγκέφαλοι αυτής της ιστορίας.

Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη επιχείρηση στην οποία μετέχουν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και των υπολοίπων σωμάτων Ασφαλείας υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος η ο οποία βρισκόταν στα ίχνη των δουλεμπόρων εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχαν  γίνει 11 συλλήψεις διακινητών και τουλάχιστον 100 μεταναστών από αστυνομικές δυνάμεις που ήταν ακροβολισμένες στην περιοχή τουλάχιστον τις τελευταίες 48 ώρες σχηματίζοντας έναν  αδιαπέραστο κλοιό ασφαλείας γύρω από τα σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι θα κινηθούν τα μέλη του κυκλώματος.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο και οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία έφτασε στο τέλος της με μία εντυπωσιακά επιτυχημένη επιχείρηση,  όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία παρά το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ κρατά κλειστά τα χαρτιά της προσπαθώντας να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των αστυνομιών που πήραν μέρος σε αυτήν την πρωτοφανή προσπάθεια.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια