Κρήτη

Κρήτη: "Ξηλώνουν" κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Μια πολύμηνη και συστηματική έρευνα που στόχο είχε την αποκαθήλωση ενός γιγάντιου δικτύου προώθησης παράνομων μεταναστών από τη Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη ξηλώνει σήμερα η ΕΛΑΣ.

Μια πολύμηνη και συστηματική έρευνα που στόχο είχε την αποκαθήλωση ενός γιγάντιου δικτύου προώθησης παράνομων μεταναστών από τη Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη ξηλώνει σήμερα η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Σαββάτου.

Την επιχείρηση συντονίζει το Γραφείο Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔ Κρήτης το οποίο εδώ και μήνες ακολουθούσε τα ίχνη του κυκλώματος το οποίο κατάφερνε να αποβιβάζει αλλοδαπούς στα παράλια του νησιού και να τους διακινεί  από την ενδοχώρα στα αστικά κέντρα με συχνότερο τελικό προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχειρούσαν τα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την πλήρη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συνεργασία των εκεί υπηρεσιών.


Οι συλλήψεις φτάνουν αυτή την ώρα τις 10 ενώ οι έρευνες και οι προσαγωγές συνεχίζονται. Όπως φαίνεται οι διωκτικές αρχές της Κρήτης βρήκαν τον κρίκο που συνδέει πολλά κρούσματα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών τα οποία παρουσιάστηκαν ως μεμονωμένα περιστατικά ωστόσο έκρυβαν πίσω τους τη δράση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης για την εξάρθρωση της οποίας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια