default-image

Προσπαθούν να συνέλθουν από τον ισχυρό κρότο

Κρήτη
Προσπαθούν να συνέλθουν από τον ισχυρό κρότο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας περάσει σχεδόν ένα 24ώρο, πρώτο θέμα συζήτησης εξακολουθεί να είναι στο Ρέθυμνο, το περιστατικό με τον ισχυρό κρότο που ακούστηκε σε όλο το νομό, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής προκαλώντας τρόμο και αναστάτωση.

Και μπορεί συχνά - πυκνά να απαγορεύεται η πλεύση βόρεια της Φορτέτζας, αφού η θαλάσσια αυτή περιοχή είναι διάσπαρτη από βλήματα της κατοχής που έρχονται πολλές φορές στο φως, όμως αυτή τη φορά η απειλή ήταν από αέρος και.. "ασύμμετρη"!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται πιθανότατα, πρόκειται για βλήμα το οποίο έφυγε από το πεδίο βολής Κρήτης που βρισκόταν σε εξέλιξη άσκηση και κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από την πόλη του Ρεθύμνου προκαλώντας ισχυρότατο σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς ουδείς μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί.

Μετά τις πρώτες μαρτυρίες που έκαναν λόγο για και για εμφανές ίχνος του βλήματος που εθεάθη να περνά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Ρέθυμνου, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρωθήκαν στο πεδίο βολής από πού φαίνεται να προήλθε η "ασύμμετρη απειλή".

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία η τρελή πορεία του βλήματος έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τους χειριστές στο πεδίο βολής που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη στον αέρα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να καταπέσει σε κατοικημένη περιοχή με τραγικές επιπτώσεις.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου βγήκαν στους δρόμους τρομοκρατημένοι καθώς ουδείς ήξερε τι είχε συμβεί. Η αναστάτωση διαρκεί μέχρι και αυτήν την ώρα ενώ οι αστυνομικές αρχές σε όλο το νομό δέχτηκαν τηλεφωνήματά αγωνίας από τον κόσμο που πίστευε ότι επρόκειτο για ισχυρή σεισμική δόνηση ή κάποιο άλλο ανάλογο περιστατικό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όμως ανέφεραν ότι ο τρομακτικός και εκκωφαντικός θόρυβος που αναστάτωσε την πόλη και τα χωριά του νομού Ρεθύμνου περίπου ένα τέταρτο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι οφείλεται σε βλήμα, που εξερράγη στον αέρα πριν πέσει στη θάλασσα και μετά από ελεγχόμενη έκρηξη..

Όμως το Πεδίο Βολής Κρήτης σε ανακοίνωσή του, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό..

"Σας γνωρίζουμε σε απάντηση του σχετικού που αφορά σε πιθανή έκρηξη βλήματος προερχόμενου από το ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ότι κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία ουδεμία δραστηριότητα εκτόξευσης έλαβε χώρα στο Πεδίο Βολής.

Συναφώς, επισημαίνεται ότι η εκδοθείσα ΝΟΤΑΜ (σσ. οδηγία κινδύνου προς αεροπόρους) για δέσμευση της περιοχής την 21 Οκτ. '16 ακυρώθηκε, καθόσον οι προγραμματισμένες βολές ολοκληρώθηκαν το πρωί της 20ης Οκτωβρίου 2016."

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΟΤΟ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News