Κρήτη

ΝΟΔΕ Λασιθίου: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύει και την Παιδεία

"Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση  με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, απέδειξε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Αυτό, όμως, θα μπορούσε να γίνει μόνο σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.


Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Φίλης επέλεξαν την απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και τη σύγκρουση με την Εκκλησία σε ένα  ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και μάλιστα σε μια στιγμή που η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών  αντιπαραθέσεων


Μετά τα Θρησκευτικά, σειρά πήρε η Ιστορία. Ξέραμε για τις απόψεις του κ. Φίλη, σε ό,τι αφορά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το Μικρασιατικό Ελληνισμό. Δεν φανταζόμασταν ότι θα τα έβαζε τώρα και με τον Κυκλαδικό, το Μινωικό και το Μυκηναϊκό Πολιτισμό. Και όμως! Με οδηγίες του προς τους σχολικούς συμβούλους, για να τις προωθήσουν στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Φίλης επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄ Λυκείου τα κεφάλαια αυτά.


Κατά την άποψή του η αριστεία είναι «ρετσινιά». Προτιμούν την αγραμματοσύνη, με την εξαφάνιση της γλωσσικής, εθνικής και θρησκευτικής συνείδησής μας!


Τίποτα από αυτά δεν θα αφήσουμε χωρίς να το διορθώσουμε, ως αυριανή Κυβέρνηση, και αυτό θα είναι σύντομα.

Σχόλια