default-image

15Αύγουστος: Δεν πέφτει καρφίτσα σε λιμάνια, αεροδρόμια

Κρήτη
15Αύγουστος: Δεν πέφτει καρφίτσα σε λιμάνια, αεροδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αεροπλάνα και βαπόρια και ότι άλλα μέσα διαθέτουν αδειούχοι του Αυγούστου , μικροί και μεγάλοι ,εγκαταλείπουν έστω και προσωρινά τον τόπο τους για το τριήμερο του 15Αύγουστου. Η κίνηση πλέον κορυφώνεται με κάθε τρόπο σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες αρχές για την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων που επιθυμούν να κάνουν τα μπάνια τους και να ξεκουραστούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους .

Σε μία από τις πύλες εισόδου , στο λιμάνι του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες δεν πέφτει καρφίτσα . Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο Σάββατο  ενώ σύμφωνα και με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ.Σαιτάκη οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στα πλοία της γραμμής αλλά και στα πλοία που κατευθύνονται προς τα νησιά.

"Περνάμε το τριήμερο με την μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στο λιμάνι για φέτος. Τα πλοία εκτελούν ημερήσια δρομολόγια ενώ εισιτήρια ούτε για δείγμα,"δηλώνει στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Σαιτάκης και προσθέτει "καλό θα είναι όσοι δεν έχουν βγάλει εισιτήριο να μην επιχειρήσουν να κατέβουν στο λιμάνι πριν πάρουν ένα τηλέφωνο τις ταξιδιωτικές εταιρείες διότι πιστεύω ότι θα το πράξουν άδικα."

Και οι λιμενικές αρχές  είναι σε πλήρη ετοιμότητα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ ο λιμεναράχης Ηρακλείου υπογραμμίζει : Να συστήσουμε στους επιβάτες και αυτοκινητιστές να έχουν υπομονής, να υπακούον  στις οδηγίες των λιμενικών διότι βοηθώντας τους ,διευκολύνουν και την δική τους διακίνηση στο χώρο του λιμανιού.

Κορυφώνεται η κίνηση και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Το ίδιο σκηνικό και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου παρατηρείται το αδιαχώρητο στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ Γιώργο Ψαραδάκη: :"Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η κίνηση είναι αυξημένη στο 8% περίπου, αυτό το διάστημα έναντι της περυσινής .Διαφαίνεται ότι θα έχουμε πληρότητα που θα αγγίξει ακόμη και το 95%, ωστόσο εμείς είμαστε πανέτοιμοι να ανταπεξέλθουμε και σε αυτό το βαρύ φορτίο όπως άλλωστε έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης."

Εκτοξεύτηκε στα ύψη η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου τον φετινό Ιούλιο

Να σημειωθεί ωστόσο ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου υπήρξε αυξημένη κίνηση και τον μήνα Ιούλιο καθώς η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή 105.000 τον Ιούλιο του 2015 και 119.000 το 2016. Συνολικά υπήρξε και αύξηση στους κατάπλους των πλοίων κατά 10% από 135 σε 146 ενώ ανάλογο σκηνικό αναμένεται και τον Αύγουστο με το πρόσημο ακόμη πιο θετικό.

"Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γεγονός για την κρουαζιέρα. Καθώς το μήνα Ιούλιο του 2015 έφθασαν τους 22.750 οι διερχόμενοι επιβάτες και φέτος 373.000, μία αύξηση της τάξης του 60%," υπογραμμίζει στο neakriti.gr o λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαιτάκης.

Αυξήμενη μέτρα και στους δρόμους.

Ενώ αυξημένη κίνηση αναμένεται και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα όπου τα μέτρα της τροχαίας αναμένεται και αυτό το τριήμερο να είναι αυξημένα ,ενώ από την πλευρά τους και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών και για μην θρηνήσουμε το εορταστικό τρίημερο του 15Αύγουστου εκ νέου θύματα στον βωμό της ασφάλτου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News