Κρήτη

Γεννητούρια... με απρόοπτα "οδήγησαν" έγκυο στην Κρήτη

32χρονη γέννησε πρόωρα το μωρό στο νησί των Κυκλάδων. Σε ετοιμότητα γιατροί και ΕΚΑΒ καθώς έγινε αερομεταφορά από Σαντορίνη προς Ηράκλειο.

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε ανάμεσα σε Σαντορίνη και Κρήτη για εγκυμονούσα που χρειάστηκε ιατρική βοήθεια καθώς γεννούσε πρόωρα στον 8ο μήνα και κάθε λεπτό η αγωνία κορυφωνόταν για την ίδια και το αγέννητο παιδί της. Έτσι απογειώθηκε εσπευσμένα ένα μικρό αεροσκάφος από το νησί των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr η 32χρονη αρχικά σχεδιαζόταν να μπει στο αεροσκάφοςκαι οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το αν πρόλαβε να γεννήσει πριν ξεκινήσει η πτήση. Όπως αποδείχθηκε το μωρό ήταν βιαστικό και έτσι η 32χρονη γέννησε,  πριν απογειωθεί, στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σε ετοιμότητα βρίσκονταν γιατροί στο Ηράκλειο για να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στην εγκυμονούσα και το νεογνό, ενώ σε εγρήγορση βρέθηκε και το ΕΚΑΒ καθώς η αερομεταφορά έγινε με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Σαντορίνη μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης. 'Ετοιμη ήταν και η θερμοκοιτίδα για να υποδεχτεί το μωρό μόλις λίγων ωρών ζωής.

Γεννούσε στον 8ο μήνα

Όπως είπε ο διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής του Βενζιλείου Γιάννης Ματαλλιωτάκης στο neakriti.gr «ειδοποιήθηκα από τη γιατρό στη Σαντορίνη το πρωί  ότι υπήρχε εγκυμονούσα με τελεία διαστολή και θα γεννούσε πρόωρα το μωρό καθώς βρίσκεται στην 32η εβδομάδα κύησης. Τους είπαμε να μας φέρουν γρήγορα την εγκυμονούσα η οποία θα μεταφερόταν στη Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου μας και το μωρό στο τμήμα νεογνών . Τελικά  το μεσημέρι μας την μετέφεραν και το μωρό νοσηλεύτηκε στη μονάδα νεογνών».

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι που ζυγίζει 1.800 γραμμάρια το οποίο ήρθε με επεισοδιακό τρόπο στον κόσμο ενώ η μητέρα κατάγεται από τη Σουηδία και κατοικεί στη Σαντορίνη. Τέλος καλό όλα καλά για την περιπέτεια μητέρας και μωρού με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια