Κρήτη

Έρευνα: Οι νταήδες της Κρήτης, χτυπούν με "σύστημα" (video)

Προβληματισμός δίχως τέλος από τα κρούσματα βίας και τραμπουκισμού καθώς τα περιστατικά ξυλοδαρμού με μαγκούρες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο εξάμηνο μόνο στο Ηράκλειο ξεπερνούν τα 20, συνθέτοντας χρονικό τρόμου που οδηγεί με βεβαιότητα στα  χνάρια μιας νέας τραγωδίας.

"Με «σύστημα» χτυπούν οι νταήδες, αποφεύγοντας τις πλήξεις στο κεφάλι που μπορούν να αποβούν μοιραίες  " όπως αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης όπου κατέφυγαν τέσσερα ακόμη θύματα μόνο την τελευταία εβδομάδα, τονίζοντας ότι "την τελευταία περίπου διετία έχουν αυξηθεί τα περιστατικά δεν μπορώ να το εξηγήσω  και εγώ  ο ίδιος την τελευταία εβδομάδα είχαμε αρκετά περιστατικά πλήξης με κατσούνες."

Το προφίλ των δραστών

Στοιχεία σοκ για τη ραγδαία κλιμάκωση των κρουσμάτων βίας στο νησί φέρνουν στο προσκήνιο οι επιθέσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη. Τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμού με μαγκούρες και ένα με τραυματισμό από αδέσποτη σφαίρα καταγράφονται μέσα σε μια εβδομάδα μόνο στο νομό Ηρακλείου, πυκνώνοντας τα σύννεφα του προβληματισμού μπροστά σε ένα χρονικό που οδηγεί με βεβαιότητα στα χνάρια μιας νέας τραγωδίας.

"Έχει γνώση του ότι αν τον χτυπήσει στο κεφάλι θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κάταγμα στο κράνιο, ακόμη και αιμάτωμα μέχρι και εγκεφαλικές βλάβες.  Και συνήθως οι περιοχές  που εντοπίζονται οι πλήξεις αυτές είναι τα άκρα χέρια πόδια και η ράχη, προσθέτει ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη επεφύλασσε βαριά καταδίκη σε 5 μέλη της ίδιας οικογένειας που είχαν χτυπήσει άγρια με κατσούνες ανυποψίαστο πολίτη στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου."Αποτέλεσμα ήταν να πάθει κατάγματα και να προκλήθούν σοβαρές σωματικές βλάβες" υπογραμμίζει ο νομικός Γιώργος Μερκουλίδης , συνήγορος υπεράσπισης .

"Τα περιστατικά πολλά και φοβούμαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια πράξη. Μιλάμε για ανθρώπους που από παλιότερα είχαν συγκρούσεις με το νόμο και κάποια στιγμή φθάνουν σε επιθετικότητα απέναντι στους ανθρώπους με τις ακραίες συμπεριφορές που έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα"επισημαίνει ο  κ. Νίκος Παπανικολάου.

Δείτε το video

      

Το θύμα της υπόθεσης που εκδικάστηκε τη Τρίτη στο πλημμελειοδικείο ηρακλείου, είχε προσπαθήσει να γλιτώσει από τα χέρια των δραστών τον ιδιοκτήτη επιχείρησης με τον οποίο είχαν διαφορές. Όμως χτυπήθηκε άγρια από τους κατηγορούμενους, τον πατέρα με τους γιούς του, μετά από εντολή του γαμπρού τους…

Την ίδια στιγμή, ανατριχιαστικές είναι και οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή για την παραλίγο τραγωδία με αδέσποτη σφαίρα στο Τυμπάκι. Ο 44χρονος που χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, σώθηκε για λίγα χιλιοστά καθώς η βολίδα κατέληξε από τύχη στη πλάτη αντί για το κεφάλι του θύματος.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια