Κρήτη

Στο επίκεντρο η "μετανάστευση" ελληνικών επιχειρήσεων

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ευριπίδη Κουκιαδάκη είχε στην Περιφέρεια η πρέσβης της Βουλγαρίας.

Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας με επίκεντρο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Βούλγαρων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη, καθώς και θέματα ενίσχυσης των μαθητών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης με τον κ. Κουκιαδάκη αφιερώθηκε στην μετανάστευση των ελληνικών επιχειρήσεων στην Βουλγαρία, όπου οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

Ωστόσο, η πρέσβης θέλησε να του υπενθυμίσει ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων δεν είναι τόσο μεγάλος όσο εμφανίζεται, ενώ το ρεύμα προσελκυσης επιχειρήσεων στη χώρα της έχει ξεκινήσει την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, πριν ξεκινήσει η ελληνική κρίση, συμπληρώνοντας πως η Βουλγαρία αναμένει μεγάλες ή μεγαλύτερες επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων.

Συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Κράλεβα και συζήτησε μαζί της θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Πρέσβειρα της Βουλγαρίας  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τη συνδρομή του Δήμου στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την εξυπηρέτηση των Βούλγαρων υπηκόων που διαμένουν στην πόλη, στο πλαίσιο δημοψηφίσματος που οργάνωσε η  χώρα της τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

Σχόλια