Κρήτη

Τιμή στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

Με τις καθιερωμένες τελετές εορτάστηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 η Παγκρήτια Εργατική Πρωτομαγιά, στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη στον Μπραχίμο Μυλοποτάμου.

Στο χώρο όπου έζησε ο πρωτοπόρος των κοινωνικών αγώνων στην χώρα μας, σύνθημα του οποίου ήταν το θρυλικό «έκαστος δια όλους και όλοι διά έκαστον»,  πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιος συμπαραστεκούμενος από άλλους ιερείς.

Παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανώλης Καλλέργης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γεωργαλής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Περάματος κ. Μανώλης Παπαγιαννάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χουμερίου κ. Δημήτρης Μαρκάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Λιολάκης, ο Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοριάς, ο Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης, ο Εκπρόσωπος της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Παγώνης, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου κ. Νίκος Νημάς, ο Διοικητής του Α.Τ. Περάματος κ. Καταπόδης, ο Υπολιμενάρχης Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης και ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου κ. Θεοδόσιος Χασάπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των διοργανωτών απηύθηναν χαιρετισμούς και αναφέρθηκαν στο έργο του Σταύρου Καλλέργη, την μνήμη του οποίου τίμησαν με την παρουσία τους αρκετός κόσμος.

Σχόλια