Κρήτη

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης στην Εθνική εορτή της Αυστραλίας

Στην παρέλαση της Εθνικής γιορτής της Αυστραλίας που τιμά τους Βετεράνους του 2ου Παγκοσμίου πολέμου συμμετείχε η Παγκρήτια ένωση Μελβούρνης.

Η συμμετοχή στην παρέλαση έγινε στο πλαίσιο σειράς από εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης Επετείου για τη Μάχη της Κρήτης που διοργανώνει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου το Συντονιστικό Συμβούλιο για τη Μάχη της Κρήτης και της λοιπής Ελλάδας στη Μελβούρνη.  

Σημειώνεται ότι το Συντονιστικό  Συμβούλιο συγκροτήθηκε στη Μελβούρνη κατόπιν πρωτοβουλίας των Κρητικών Σωματείων της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης και της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης υπό την καθοδήγηση της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.  

Σκοπός του Συντονιστικού Συμβουλίου είναι να τιμήσει την 75η Επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης με τρόπο που θα διατηρήσει και θα προωθήσει την κοινή ιστορία και τους δεσμούς της Αυστραλίας της Νέας Ζηλανδίας και της Ελλάδας. Καθώς επίσης να τονίσει τόσο τη σπουδαιότητα της Μάχης της Κρήτης όσο και του να θυμόμαστε και να τιμάμε και αυτόυς που έπεσαν στη μάχη αλλά και αυτούς που βρίσκονται ακόμα εν ζωή.

Ένα από αυτά τα γεγονότα ιδιαίτερης σημασίας, ήταν και η συμμετοχή της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης στην παρέλαση για την Ημέρα Μνήμης των ANZAC. Η Παγκρήτια Ένωση με ιδιαίτερη τιμή αποδέχτηκε τη πρόταση του Προέδρου του 2ου/7ου Αυστραλιανού Τάγματος Πεζικού, να ηγηθεί της πομπής με αποστολή αποτελούμενη από έξι βρακοφόρους ντυμένοι με Κρητικές Παραδοσιακές στολές.  

Εκτός από τους απογόνους των Βετεράνων ANZAC της μάχης της Κρήτης, το γκρούπ του τάγματος αποτελείτο και από τον 103 ετών Βετεράνο ANZAC Les Manning, τη κα. Glenda Humes, κόρη του πρώτου ιθαγενή Αξιωματικού του Αυστραλιανού Στρατού Reg Saunders καθώς επίσης και από τον πολύ γνωστό συγγραφέα και ιστορικό Jim Claven.   

Σχόλια