Κρήτη

Έσβησε η φωτιά στον Κρουσώνα - Έκαψε 5 στρέμματα

Έσβησε η φωτιά που έκαιγε από το μεσημέρι του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Κρουσώνα. Η φωτιά έκαψε 5 στρέμματα: 2 δασικών εκτάσεων και 3 γεωργικών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, οι Πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή ώστε να περιορίσουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Χρονικό

Στη μανία του πύρινου εφιάλτη παραδόθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, μέρος του δάσος με πρίνους και τόπος στον οποίο καταφεύγουν αποδημητικά πουλιά, κοντά στον Κρουσώνα και συγκεκριμένα σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Πετροκέφαλο Ηρακλείου.

Νωρίς το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δέχτηκε τηλεφώνημα στη 1:11 για φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χαράδρα και μάλιστα σε μικρή σχετικά απόσταση από τα χωριά Πενταμόδι και Πετροκέφαλο.

Δώδεκα άνδρες και τέσσερα οχήματα, έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να θέσουν τις φλόγες, όσο το δυνατό συντομότερα, υπό έλεγχο και με τους κατοίκους να προσπαθούν και εκείνοι να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης, με εμφανή ωστόσο την απογοήτευσή τους, καθώς διαπίστωναν ότι οι ώρες περνούσαν και το δάσος παραδίδονταν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις 7:30 το απόγευμα, η φωτιά έχει τέθηκε υπό μερικό έλεγχο με τον πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για καταστροφή, πέντε στρεμμάτων δασικής και γεωργικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν βεβαίως οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όμως και από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Πετροκεφάλου έκαναν λόγο για μία ιδιαιτέρως δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης, μην παραλείποντας μάλιστα να δώσουν και τα εύσημά τους στους άνδρες της πυροσβεστικής που με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, δε δίστασαν να κατέβουν στη χαράδρα για να κατασβήσουν τη φωτιά, ενώ εξίσου δύσκολη αποδείχτηκε και η ανάβασή τους.

Ευτυχές το γεγονός πάντως, ότι δεν κινδύνευσαν σπίτια και ανθρώπινες ζωές, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μικρή σχετικά απόσταση από τα δύο χωριά.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια