Κρήτη

Παρών στον αγώνα κατά του ρατσισμού δηλώνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

«Παρών στον αγώνα κατά του ρατσισμού και του φασισμού», δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων των ΟΤΑ του νομού Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Επίσης, καλεί τις Δημοτικές Αρχές και τους συλλογικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, χωρίς όρους, που δημιουργούν τεχνητές συνθήκες απομονωτισμού.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Οι ανώνυμοι άνθρωποι - εργαζόμενοι της χώρας:

O      Έχουν χτυπηθεί βάναυσα από την οικονομική κρίση. Πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Αγωνιούν για τα παιδιά τους που μεταναστεύουν. Ανησυχούν για το διογκούμενο κύμα προσφύγων.  

O      Δεν μετατρέπουν την ανησυχία τους σε εχθρότητα απέναντι σε ξεριζωμένους και βασανισμένους ανθρώπους! Δεν κυριαρχούνται από το φόβο!

O      Καταγγέλλουν τους εμφύλιους πολέμους. Γνωρίζουν ότι ξένα οικονομικά συμφέροντα τους υποδαυλίζουν. Αυτά  είναι οι αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.  

O      Με το αισθητήριο τουςαντιλαμβάνονται την προσωπική τους ευθύνη καιστέκονται, έμπρακτα, αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.Ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους!

Στεκόμαστε όρθιοι,  να υποστηρίξουμε τις πανανθρώπινες αξίες, όπως έχουμε μάθει από την ιστορία μας και τους αγώνες μας.

Τέλος, το ΔΣ εκφράζει την αντίθεσή τουστη φερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, που δηλώνοντας αδυναμία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, δεν προτίθεται να δεχθεί πρόσφυγες στην περιοχή του, αν προκύψει ανάγκη. Αντί να καλλιεργεί τη ξενοφοβία να συνταχθεί στην κοινή προσπάθεια.

Σχόλια