Κρήτη

Λήστευε λάπτοπ από ξενοδοχεία και τα μεταπουλούσε

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών διότι αφαίρεσε, μεταξύ άλλων ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές από ξενοδοχεία στη Χερσόνησο. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε κατά το χρονικό διάστημα από την 18.10.2015 έως την 25.11.2015, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από ξενοδοχειακή μονάδα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ηλεκτρονικό υπολογιστή, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή κ.τ.λ.) συνολικής αξίας 3.700 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 18.10.2016 έως και την 08.02.2016, ο 23χρονος μαζί με άγνωστο δράστη είχαν διαπράξει συνολικά τέσσερις κλοπές, όλες σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου, αφαιρώντας ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptop, καταγραφικό μηχάνημα, ηχεία) και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 8.500 ευρώ.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 23χρονος είχε πουλήσει στον 20χρονο και τον 22χρονο μέρος των αφαιρεθέντων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή με κεντρική μονάδα και οθόνη, κεντρική μονάδα), τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Συνελήφθη 30χρονος για κλοπή στο Ηράκλειο

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη 30χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη ο 30χρονος να έχει αφαιρέσει ποσότητα βενζίνης από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπής την οποία είχε τοποθετήσει σε δοχείο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια