Κρήτη

Δωρεάν ξενάγηση σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους

Δωρεάν θα είναι αυτήν αύριο  η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 1945 του 2012) όπως αυτή έχει δημοσιευθεί και τροποποιηθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Επόμενες μέρες που όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι δε θα απαιτούν κάποιο αντίτιμο εισόδου θα είναι η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Και στο Ηράκλειο δωρεάν ξεναγήσεις

Δωρεάν ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου.Η συνάντηση έχει οριστεί στις 10:00 το πρωί στην είσοδο του Ιστορικού Μουσείου.

Την επόμενη μέρα η  ξενάγηση θα είναι διπλή και έχει προγραμματιστεί  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Το σημείο συνάντησης είναι  την Κυριακή στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου στις 10 το πρωί η πρώτη,  ενώ η δεύτερη ξενάγηση στο ίδιο σημείο έχει ώρα συνάντησης τις 12 το μεσημέρι.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δωρεάν ξεναγήσεων που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Τουρισμού - Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου.

Οι  ξεναγήσεις  πραγματοποιούνται σε  επιλεγμένους χώρους της πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά του Μεγάλου Κάστρου.

Οι  ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν  με τα τηλ. 6971628140 , (κ. Ειρήνη Φανιουδάκη) και 6947773228, (κ. Όλγα Τζαφέρη), προκειμένου να δηλώσουν την συμμετοχή τους, σε όποιες από τις ξεναγήσεις τους ενδιαφέρουν

Σχόλια