Κρήτη

Λίγο πριν τη σεζόν...έκλεισαν οι δρόμοι στο Κοκκίνη

«Λίγο πριν το Πάσχα των καθολικών που φέτος πέφτει τέλος Μαρτίου και τους ξένους επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν τις τουριστικές περιοχές, ξεκίνησαν έργα, έγιναν δαιδαλώδεις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και επικρατεί ένα μικρό χάος στην περιοχή». Αυτό σχολιάζουν οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής στο Κοκκίνη Χάνι ,που κατανοούν μεν τις ανάγκες των εργασιών για το δίκτυο αποχέτευσης, αλλά διαφωνούν δε με τη χρονική στιγμή που επελέγη για να ξεκινήσουν τα έργα.

Κι αυτό γιατί ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της περιοχής επενδύουν ιδιαίτερα στη φετινή τουριστική σεζόν και αγωνιούν μην τυχόν και υπάρξουν απρόοπτα που θα «εμποδίσουν» τους τουρίστες να φτάσουν με άνεση και ευκολία στην περιοχή. Μην τυχόν και βιώσουν τη σύγχυση που συνοδεύει τις ταμπέλες και την ταλαιπωρία που συνοδεύει πάντα τα έργα.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε εργοτάξια

Σε δεύτερη μοίρα λόγω …ΕΣΠΑ  

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου τα έργα αποχέτευσης στην περιοχή του Κοκκίνι δεν ξεκινούν στο «παραπέντε» αφού χρειάζονται αδειοδοτήσεις και απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στο neakriti.gr, το γεγονός ότι ανεστάλη το ΈΣΠΑ οδήγησε στο να μπουν σε πιο χαμηλή προτεραιότητα πολλά έργα ,μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο που ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση. Υποσχέθηκε ωστόσο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Φορτηγά έκαναν την εμφάνισή τους στην τουριστική ζώνη

Κόκκινι Χάνι μέσω….Παρισίων

Κι αν οι κάτοικοι της περιοχής προσαρμόστηκαν πιο γρήγορα στις κυκλοφοριακές αλλαγές, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους οδηγούς που προσπαθούν να φτάσουν στο Κοκκίνη το βράδυ… Οι πινακίδες δεν βοηθούν ιδιαίτερα ή σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται… χαμένοι στη μετάφραση και να κάνουν κύκλους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Και ο φωτισμός είναι ελλιπής με αποτέλεσμα να αποτελεί «πονοκέφαλο» για  όσους βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Μάλιστα στο σημείο σημειώθηκε και τροχαίο ατύχημα γεγονός που θα πρέπει να οδηγήσει στη συνεχή επαγρύπνηση των αρμοδίων.

Σε απάντησή του για το θέμα ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Χερσονήσου κ. Αργυράκης σημειώνει ότι εξαρχής ζητήθηκε ενισχυμένη σήμανση στα έργα , περα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν, αλλά ως προς τον φωτισμό αποτελεί χρόνιο πρόβλημα για όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Ο φωτισμός είναι ελλιπής

Μέχρι τις 6 Μαρτίου έτοιμο….

Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις το πρώτο κομμάτι του έργου θα είναι έτοιμο μέχρι τις 6 Μαρτίου όπως τονίζει από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Χερσονήσου. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ.Αργυράκη υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες όπως τα νεότερα ευρήματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας που μπορεί να καθυστερήσουν τις εργασίες και να οδηγήσουν σε μικρή παράταση ενός μηνός.  Όπως τόνισε πάντως «στην αρχή της τουριστικής σεζόν δεσμευόμαστε και θα προσπαθήσουμε όσο είναι στο χέρι μας να έχει γίνει πλήρη αποκατάσταση του έργου». Ζήτησε ωστόσο την κατανόηση των κατοίκων και κυρίως των οδηγών που θα πρέπει να ακολουθούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ,ενώ όπως σημειώνει τα έργα συνεπάγονται σχεδόν πάντα ταλαιπωρία.  

Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό , αγωνιούν ακόμη περισσότερο για την ολοκλήρωση των έργων, αφού στο στις 27 Μαρτίου με το Πάσχα των Καθολικών οι τουρίστες θα κατακλύσουν και αυτή την περιοχή αλλά και το Πάσχα των Ορθοδόξων το Μαϊο πολλές μονάδες θα έχουν αυξημένη πληρότητα.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια