default-image

Μήνυση για το φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Κρήτη
Μήνυση για το φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις σχετικά με τις ευθύνες γύρω από το τροχαίο δυστύχημα το οποίο κόστισε τη ζωή στη σύζυγο του προπονητή του ΕΓΟΗ Κατερίνα Ζουραράκη και στο γνωστό λαουτιέρη Διομήδη Τσικανδηλάκη αναζητά η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, η οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Έτσι, απ' ό,τι φαίνεται, η υπόθεση παίρνει τη δικαστική οδό, καθώς συγκεκριμένα ο συνήγορος της οικογένειας κ. Γιώργος Κοκοσάλης κατέθεσε χθες το πρωί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Νεαπόλεως, μέσα από την οποία στρέφεται σε βάρος τόσο του αναδόχου του έργου, που εκτελείται στο σημείο του δρόμου όπου σημειώθηκε η διπλή αυτή τραγωδία, όσο και σε βάρος των μηχανικών που συμμετέχουν στην επίβλεψη του έργου και της δημόσιας Αρχής, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίησή του, δηλαδή της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ.

Μέσα στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς περιγράφονται κάποια στοιχεία που είναι στη διάθεση της οικογένειας, τα οποία φαίνεται να δείχνουν πως πιθανότατα να υπήρξε αμέλεια στη σήμανση όσον αφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι του ΒΟΑΚ, η οποία, σύμφωνα με το σκεπτικό που παρουσιάζεται, μπορεί να οδήγησε στη θανατηφόρα σύγκρουση. Η οικογένεια ζητά παράλληλα να γίνει και πραγματογνωμοσύνη από το Τεχνικό Επιμελητήριο αναφορικά με το κατά πόσο υπήρχε η σωστή εκείνη σήμανση που να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς σταδιακά για τη μείωση της ταχύτητας, για τη διατομή του δρόμου, η οποία μειωνόταν στο μισό, και για τη διπλή κατεύθυνση την οποία εξυπηρετούσε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά επίσης αναφέρονται όσα έχουν καταγγελθεί από διερχόμενους οδηγούς, για αμέλεια δηλαδή στην τοποθέτηση των διαχωριστικών, τα οποία φαίνεται να είχαν παρασυρθεί από τον άνεμο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το πλάτος του οδοστρώματος. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας καλεί τον οποιοδήποτε διερχόμενο οδηγό που παρατήρησε τη μοιραία εκείνη ημέρα ή τις προηγούμενες οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο συνέβαλε στον κίνδυνο, να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους ή με το συνήγορό της, τον κ. Κοκοσάλη, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Ο κ. Κοκοσάλης μάλιστα επισημαίνει πως αυτό που επιθυμεί η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είναι να έρθει στο φως όλη η αλήθεια για το δυστύχημα, καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, θεωρώντας ταυτόχρονα πως πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη και των δύο θυμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News