Κρήτη

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την ομοιοπαθητική θεραπεία

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 επιμορφωτική ομιλία με θέμα "Έλεγχος και διαχείριση του στρες με Ομοιοπαθητική θεραπεία και Βιοανάδραση", την οποία διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου "Αρετούσα".

Η εκδήλωση έγινε στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου "Αρετούσα" κ. Αλίκη Μωράτη αναφέρθηκε στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να διαχειριστεί το στρες ιδιαίτερα σήμερα που η εποχή είναι πολύ δύσκολη και δεχόμαστε πιέσεις από παντού.

Ρένα Αεράκη, Αλίκη Μωράτη, Μιράντα Τζοβενή, Πέρσα Κυβέλου, Ιωάννα Μηλιαράκη, Μαρία Πιτσικάκη

Η ιατρός κ. Περσεφόνη Κυβέλου, μέλος της Πανελλήνιας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας (Π.Ι.Ο.Ε), μίλησε για τη Βιοανάδραση ως κομμάτι της νευροφυσιολογίας, με την οποία μπορεί κανείς να πετύχει τον έλεγχο και τη διαχείριση του στρες και έτσι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που του δημιουργεί. Επίσης μίλησε για την Ομοιοπαθητική μέσω των φαρμάκων, της οποίας υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του στρες και των επιπτώσεων που αυτό δημιουργεί τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχοδιανοητική μας κατάσταση. Με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής η εσωτερική αντίσταση του οργανισμού έχει τη δυνατότητα να γίνει αισθητά μεγαλύτερη. Τόνισε επίσης ότι η ορθή Ομοιοπαθητική δεν έχει καμία αντιπαλότητα με την ακαδημαϊκή Ιατρική, αντίθετα συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και ανέφερε ότι μέσω των σύγχρονων ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων πολλοί γιατροί από κάθε ιατρική ειδικότητα βρίσκουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την ομοιοπαθητική συνταγογραφία ώστε και οι δύο ιατρικοί κλάδοι να έρθουν σε πιο στενή συνεργασία για αποτελεσματικότερη βοήθεια του ασθενούς.

Η ιατρός κ. Περσεφόνη Κυβέλου, μέλος της Πανελλήνιας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας (Π.Ι.Ο.Ε) και η κ.Αλίκη Μωράτη, πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου "Αρετούσα"

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ζωντανή μέτρηση του στρες σε άτομα από το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Η μέτρηση του στρες έγινε με ειδικά μηχανήματα με τα οποία ο εξεταζόμενος συνδέεται με ειδικό πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και παρατηρεί με τη βοήθεια του γιατρού τις αλλαγές των φυσιολογικών λειτουργιών του κάτω από την επίδραση στρεσογόνων παραγόντων.

Σχόλια