Κρήτη

Μήνυμα Μ. Θραψανιώτη για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Θραψανιώτη για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Σαράντα δύο χρόνια μεσολαβούν από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου,με κυρίαρχα τα αιτήματα "για ψωμί, παιδεία, ελευθερία".

Σήμερα, 42 χρόνια μετά, η χώρα μας βρίσκεται ξανά σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Με την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα, να πλήττει ιδιαίτερα την νεολαία. Την οικονομία της χώρας σε άσχημη κατάσταση, να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στοιχειώδεις ανάγκες της κοινωνίας.

Η κοινωνική κρίση βαθαίνει, πλήττοντας τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Έτσι τα αιτήματα του Πολυτεχνείου εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα και να ζητούν απαντήσεις.

Απαντήσεις σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται υπό ιδιότυπη ομηρία και «επιτροπεία» και σε ένα ασταθές και ιδιαίτερα επικίνδυνο διεθνές περιβάλλον, όπου σωρεύονται ανησυχητικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα στην Γαλλία δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Τα  θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και οι χιλιάδες πνιγμένοι πρόσφυγες στη Μεσόγειο είναι αποτέλεσμα της ίδιας αδιέξοδης εγκληματικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο, που δυναμιτίζει την Ειρήνη και χρησιμοποιεί τη βία και τον πόλεμο για την επιβολή της.

Ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, με την καλλιέργεια της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του αυταρχισμού που προωθούν οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη ελλοχεύει και κινδυνεύει να οδηγήσει την χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση. Και πάλι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα είναι αυτή που σήμερα θα προστατεύσει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία από όσους αναζητούν τρόπους για να την καταργήσουν ή να την περιορίσουν.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια