Κρήτη

Σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες & Σχολές Γονέων στο Ηράκλειο

Το Κέντρο Λογοθεραπείας Νίκης Στεφανάκη και η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφοριακής Παιδιατρικής διοργανώνουν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 17:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παλιάς Λαχαναγοράς σεμινάριο με θέμα "Τυπική Ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες".

Εισηγητής θα είναι ο δρ Δημήτριος Δημητρίου-Παπαβασιλείου, παιδίατρος-νευροαναπτυξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, ο οποίος θα μιλήσει για τον τρόπο που θα αναγνωρίζουμε τις μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι η δυσλεξία, η δυσαναγνωσία, η δυσορθογραφία, η δυσγραφία, η δυσαριθμησία και η δυσπραξία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944346830 και 2811115561.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαβασιλείου

Ο dr Δημήτρης Δημητρίου Παπαβασιλείου είναι παιδίατρος-νευροαναπτυξιολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Yale των ΗΠΑ, στο Τμήμα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Robert- Debre, στο Τμήμα Παιδο-νευρομεταβολικών Νοσημάτων στο Παρίσι της Γαλλίας.

Ο dr Δημητρίου είναι επίσης ειδικός πολιτικός επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με ειδικότητα στις Ανατολικές Σπουδές και εξειδίκευση στην Μετανάστευση.

Υπήρξε λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, μιλάει 14 γλώσσες και έχει βραβευτεί στον 1ο διαγωνισμό γλωσσομάθειας το 2001.

Συνεργάζεται άμεσα με τα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνιας Σάντα Μπάρμπαρα και του Yale - ΗΠΑ.

Eίναι International Coordinator στην εταιρεία Pivotal Response Treatment by Koegel Autism Consultants του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας.

Σχολές Γονέων

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθούν οι Σχολές Γονέων στο Κέντρο Λογοθεραπείας της κ. Νίκης Στεφανάκη, στη διεύθυνση EOK 14., όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

-Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

-Αυτισμός και

-Επίλυση Πρακτικών προβλημάτων.

Οι Σχολές Γονέων είναι δωρεάν, ενώ σημειώνεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε γονείς και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Ωστόσο και για την παρακολούθηση των Σχολών Γονέων απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944346830 και 2811115561.

Σχόλια