Κρήτη

Ασφαλτοστρώνεται η... πολύπαθη Σόλωνος στη Φορτέτσα

Ένα χαρτί στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην οδό Σόλωνος στη Φορτέτσα χθες το μεσημέρι "ενημέρωνε" τους οδηγούς ότι σήμερα και αύριο θα γίνει επιτέλους η πολυπόθητη ασφαλτόστρωση του δρόμου, λίγες μόνο μέρες μετά το ρεπορτάζ της "Νέας Κρήτης" σε αυτό το σύγχρονο... Γιοφύρι της Άρτας.

Χρόνια περιμένουν οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι να δουν τα μηχανήματα να ξύνουν το δρόμο και να τον ασφαλτοστρώνουν, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό τους!

Πριν στεγνώσει το μελάνι του ρεπορτάζ της "Νέας Κρήτης", η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της Φορτέτσας ετοιμάζεται επιτέλους να ασχοληθεί με τον κεντρικό δρόμο της πολύπαθης περιοχής, που εδώ και χρόνια είναι γεμάτη από λακκούβες, που εξαιτίας του αργού ρυθμού εργασιών μεγαλώνουν επικίνδυνα, με συνέπειες για τα διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων.

«Αρχίζει ασφαλτόστρωση»

Συγκεκριμένα χθες στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους οι οδηγοί έβρισκαν στους υαλοκαθαριστήρες την εξής ανακοίνωση: «Παρακαλώ μην παρκάρετε 11 και 12/06/2015. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης».

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας Γιώργος Γιαννίκας απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο δημοσίευμα της "Νέας Κρήτης" και συγκεκριμένα στο φωτορεπορτάζ που κάναμε προ ημερών. «Μετά το ρεπορτάζ αυτό πήγαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Είδαμε ότι είχαν θορυβηθεί. Και πράγματι πήραμε την υπόσχεση ότι πρόκειται να γίνουν εργασίες μέσα σε λίγες μέρες. Φαίνεται πως θα τελειώσει το μαρτύριό μας. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουν γρήγορα και τα υπόλοιπα έργα στη Φορτέτσας», λέει ο κ. Γιαννίκας.

Βέβαια, ξεκαθαρίζει ότι δύο μέρες για να ξυστεί και να στρωθεί όλος ο κεντρικός δρόμος της Φορτέτσας δεν αρκούν. «Ελπίζουμε ότι έχουν σκοπό να ασφαλτοστρώσουν όλη τη Σόλωνος. Αλλά δύο μέρες είναι λίγες», όπως λέει. «Θα το δούμε, όμως, στην πράξη».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας είχαμε καταγράψει την κατάσταση σε όλο το μήκος της Σόλωνος, αλλά και από το Μαραθίτη και κάτω, με τη στροφή όπου βρίσκεται ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Ηρακλείου να αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση αδιαφορίας. Μάλιστα, είχαμε και το στιγμιότυπο της διαμαρτυρίας του κ. Γιαννίκα και της προέδρου του Συλλόγου κ. Μαρμαρέλη, που πήγαν κάτω και πίσω από τις δεξαμενές και συγκεκριμένα στην οδό Εράσμου, όπου θεωρητικά η εταιρεία εκτελεί το τελευταίο της έργο ύδρευσης και αποχέτευσης πριν ολοκληρώσει το έργο, και ζήτησαν εξηγήσεις.

Στη συνέχεια, κρατώντας την εφημερίδα στο χέρι, χτύπησαν ξανά την πόρτα του Χάρη Μαμουλάκη.

Το κατά πόσο θα δρομολογηθεί το τέλος του δράματος μιας ολόκληρης περιοχής θα φανεί από τις σημερινές και τις αυριανές εργασίες, που πάντως αποτελούν γεγονός... θριάμβου για τους Φορτετσανούς και όλους όσοι περνούν καθημερινά μέσα από την πολύπαθη αυτή συνοικία του Ηρακλείου.

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια