default-image

Συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων Δ. Ηρακλείου στην απεργία

Κρήτη
Συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων Δ. Ηρακλείου στην απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στηρίζει και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους γονείς στην Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 20 Μαΐου (στην απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Υγείας & Πρόνοιας στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας) ενώ συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ στις 12 το μεσημέρι.

«Αγαπητοί γονείς,

Η κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υγείας, στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ έχει φτάσει σε τραγικά αδιέξοδα λόγω της πολιτικής των προηγούμενων και της σημερινής συγκυβέρνησης. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα Πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας!

Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας συνεχώς υποβαθμίζονται και εμείς καλούμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες κ.ά., την ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Εμείς, οι γονείς του Ηρακλείου δεν μπορούμε να μην πάρουμε θέση απέναντι στις αρνητικές αυτές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας αφού δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή μεγάλων τμημάτων  του πληθυσμού.

Διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας:

u Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

u Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

u Να δοθούν τώρα όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

u Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.

u Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία στις 20 του Μάη.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας & Πρόνοιας στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Ηρακλείου στις 12 το μεσημέρι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News