default-image

Συγκαλεί ΠΕΔ ο Β. Λαμπρινός για το ζήτημα της ΠΝΠ

Κρήτη
Συγκαλεί ΠΕΔ ο Β. Λαμπρινός για το ζήτημα της ΠΝΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική ήταν η ενημέρωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την ΚΕΔΕ, η οποία με απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, εμμένει στην εξαίρεση - και νομοθετικά - των ανταποδοτικών πόρων που έχει ζητήσει να μην συμπεριληφθούν στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων που θα μεταφερθούν στην ΤτΕ.   

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο κ. Λαμπρινός, συγκαλεί την ΠΕΔ την Τετάρτη, ενώ όπως είπε διατυπώθηκαν προβληματισμοί στην ΚΕΔΕ αναφορικά με την πολυπλοκότητα της εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν βασικά τεχνικά ζητήματα της εφαρμογής του μέτρου, τα οποία προβλημάτισαν τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.  

Ο κ. Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι στη συνεδρίαση θα γινόταν μία ενημέρωση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Ωστόσο επικράτησε ένταση από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζήτησε επιτακτικά να γίνει συζήτηση και σε αυτό συμφώνησε η παράταξη του Ηλία Λυγερού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου επέμεινε ότι πρέπει να γίνει πρώτα ενημέρωση της ΠΕΔ και εκεί να αποφασιστεί αν πρέπει από το Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κασαπάκη (από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης) ο οποίος είπε «να πάει με άποψη στην ΠΕΔ ο δήμαρχος. Να εκφράσουμε άποψη επί της απόφασης της ΚΕΔΕ και να μεταφερθεί στην ΠΕΔ», υποστήριξε.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν να παρθούν σήμερα αποφάσεις, η οποία τέθηκε σε ψηφοφορία ωστόσο αυτή δεν ψηφίστηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου να τοποθετηθούν, αλλά όχι να παρθούν αποφάσεις.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News