Κρήτη

Τουριστικό Workshop με τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ριάντ

Η Περιφέρεια Κρήτης στη συνεχή προσπάθεια να χαρτογραφήσει νέες αγορές, να προσελκύσει νέους επισκέπτες και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του νησιού, συμμετείχε με επιτυχία στο 1ο Ελληνικό Τουριστικό Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση ελληνικών προορισμών και τουριστικών προϊόντων σε ένα επιλεγμένο κοινό που αποτελείτο από τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης. Πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, με τους κατά τόπους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Στόχος της επίσκεψης, στην οποία ήταν παρούσα η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τη Σαουδική Αραβία προς τη χώρα, με αφορμή και την έναρξη απ' ευθείας αεροπορικής σύνδεσης από την Aegean Airlines, της γραμμής Αθήνα-Ριαντ, δύο φορές την εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς εκπροσώπους της χώρας στα θέματα τουρισμού, επιχειρηματίες και τουριστικούς φορείς δήλωσε πως «η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στο 1ο Ελληνικό Τουριστικό Workshop στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται μια αγορά σοβαρή και δυναμική, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία γίνεται πλέον περισσότερο προσβάσιμη με την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ριάντ για την Αθήνα από το φετινό Καλοκαίρι. Η Περιφέρεια Κρήτης όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αναμένει απτά αποτελέσματα, αφού η Κρήτη, κατά γενική ομολογία, κέρδισε τις εντυπώσεις και στο Ριάντ. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα για όλους μας η κατανόηση των προσδοκιών και των υψηλών απαιτήσεων των Αράβων ταξιδιωτών και η επένδυση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα».

Σχόλια