Κρήτη

Κλειστό το Σάββατο το σύστημα για την ενεργοποίηση

Κλείνει αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 17 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα 19 Απριλίου, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ λόγω τεχνικού προβλήματος σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΑΣΗ Μανόλη Γαρεφαλάκη στο Ράδιο 9,84.

Ως εκ τούτου τα γραφεία της Ένωσης θα μείνουν κλειστά το Σάββατο για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Η διαδικασία θα επαναληφθεί από τη Δευτέρα.

Προσεχώς αναμένεται ξεκινήσει και η διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων (κληρονομικά - χρηματικά) προκειμένου να προχωρήσει και η ενεργοποίησή τους, βάσει της ανακοίνωσης που έχει αποσταλεί προς τις Ενώσεις.

Αγκάθι, σύμφωνα με τον κ. Γαρεφαλάκη, παραμένει η διαδικασία της ενεργοποίησης για τους κτηνοτρόφους καθώς ο χρόνος πιέζει αφόρητα - 24 Απριλίου είναι η τελευταία προθεσμία - αν και για την έκδοση των τοπογραφικών διαγραμμάτων και τα έγγραφα αποχαρακτηρισμού από το Δασαρχείο ο χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος. Μεγάλο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και το κόστος στην εποχή μας για τον παραγωγό.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των παραπάνω αποδεικτικών στοιχείων το σύστημα θα βγάζει εκτός αυτόματα τους κτηνοτρόφους.

Σχόλια