Κρήτη

Τον έγδυσαν στην κυριολεξία οι "μπουκαδόροι"

Μπήκαν στο σπίτι του και... τον έγδυσαν. Όχι μεταφορικά. Τον έγδυσαν κυριολεκτικά. Οι διαρρήκτες, που με αιφνιδιαστικό τρόπο εισέβαλαν στο σπίτι ηλικιωμένου στην περιοχή της Βίγλας, του πήραν το παντελόνι με τα 300 ευρώ που είχε στην τσέπη, μία... εξάδα από φιάλες νερού και εξαφανίστηκαν ακριβώς όπως εισέβαλαν.

Το περιστατικό δεν είναι διόλου ευτράπελο, όπως σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να θεωρηθεί. Ο ηλικιωμένος από χθες βιώνει μια μικρή τραγωδία. Στα γεράματά του τού συνέβη κάτι πρωτόγνωρο. Άγνωστοι εισέβαλαν στο τελευταίο του "οχυρό". Στο ταπεινό του σπίτι, που γι' αυτόν όμως ήταν το ησυχαστήριο και το καταφύγιο από την καθημερινότητα. Ο μόνος χώρος που μπορούσε να νιώθει ασφαλής.

«Απορώ πώς δε με σκότωσαν. Και απορώ πώς δεν έπαθα ανακοπή όταν ξύπνησα και είδα αυτό το χάλι...», έλεγε και ξανάλεγε χθες ο κ. Γιώργος Δρετάκης, δείχνοντας στο φωτογραφικό φακό της "Νέα Κρήτη" ντουλάπες και συρτάρια που άδειασαν οι κλέφτες ή ο κλέφτης, ψάχνοντας για τιμαλφή και χρήματα, αλλά και ό,τι άλλο θα τους... γυάλιζε την ώρα της κλοπής, όπως το νερό, που λίγες ώρες πριν είχε αγοράσει ο ηλικιωμένος.

Τα πάντα μέσα στο σπίτι του κ. Γιώργου στην περιοχή της Βίγλας, μπροστά στην πλατεία Προσκόπων, είχαν πειραχτεί! Ο μικρός του κόσμος, το προσωπικό του "βασίλειο", είχε δεχτεί εισβολή...

«Όταν ξύπνησα νόμιζα πως είχε γίνει σεισμός. Μα ούτε ο σεισμός δεν κάνει τέτοιο χάλι, που μου προξένησαν οι θρασείς, όποιοι κι αν είναι αυτοί», ανέφερε με πικρία και παράπονο ο κ. Γιώργος. «Η κατάσταση είναι τραγική. Είχε λουκέτα αλλά τα έσπασαν. Είναι αμαρτία», συμπληρώνει η κ. Κατερίνα, επιχειρώντας παράλληλα να παρηγορήσει τον απαρηγόρητο πολύτεκνο κ. Γιώργο, που ζει όμως ολομόναχος.

Χθες ο δράστης ή οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του, σπάζοντας την παλιά ξύλινη πόρτα. Ολόκληρη η κλειδαριά, που είχε βάλει πριν έναν μήνα, "ξεκόλλησε". Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα όταν ο κ. Γιώργος, που έχει πρόβλημα με την καρδιά του, ξύπνησε για να πάει στην τουαλέτα, που βρίσκεται στην εσωτερική αυλή του.

Το αίμα του ανέβηκε στο κεφάλι όταν διαπίστωσε ανοίγοντας τα μάτια του πως ακόμη και τα φάρμακά του πάνω στο τραπέζι είχαν διασκορπιστεί στο πάτωμα. Τα πράγματά του από ντουλάπες και συρτάρια και στα δύο δωμάτια του σπιτιού του είχαν γίνει φύλλο και φτερό και βρίσκονταν επίσης διασκορπισμένα παντού.

«Παίρνω πολλά φάρμακα. Έχω κάνει τέσσερα μπάι-μπας και παίρνω φάρμακα και για να κοιμάμαι. Δίνω κάθε μήνα συμμετοχή 100 ευρώ και τώρα μου τα διέλυσαν κι αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο μου πήραν πέρα από το παντελόνι μου, που μου έκλεψαν στην κυριολεξία μαζί με περίπου 300 ευρώ στην τσέπη, μια εξάδα νερό, που μόλις πριν λίγες ώρες είχα αγοράσει, και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν μπορείς να βρεις άκρη. Είναι όλα άνω-κάτω. Πώς θα τα μαζέψω; Το σπίτι βρίσκεται σε κακό χάλι και δεν μπορώ να καταλάβω αν μου λείπει κάτι άλλο», ανέφερε ο κ. Γιώργος, ακόμη, και στη Σήμανση, που έσπευσε για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα.

«Ανησυχήσαμε όταν μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε τι του συνέβη. Ήρθαμε από τη Λιγόρτυνο να τον δούμε», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμπινός, που καλλιεργεί περιουσία του και έσπευσε με το γιο του. Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνεί ειδικά για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, μιας και στους χαλεπούς καιρούς γίνονται πιο εύκολα θύματα.

Τα περιστατικά, που δεν είναι τα μόνα, καταδεικνύουν όχι μόνο τη θρασύτητα των δραστών, αλλά και το γεγονός πως οι "μπουκαδόροι" στα σπίτια αυξήθηκαν, την ώρα που οι παραδοσιακοί διαρρήκτες αποχωρούν.

Χθες αστυνομικοί της Σήμανσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν την ίδια ώρα να εξιχνιάσουν άλλες δύο κλοπές-διαρρήξεις που σημειώθηκαν το ίδιο διάστημα στο Ηράκλειο. Η μια ήταν εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου και η άλλη στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά.

«Με βοήθησε ο Θεός… Θα μπορούσαν να με έχουν σκοτώσει»

«Περίμενα να ξημερώσει, κλαίγοντας. Ευτυχώς ο Θεός με βοήθησε και δε με σκότωσαν, και από την άλλη οι κλέφτες δε μου πήραν τουλάχιστον χρήματα που είχα κρύψει ανάμεσα στις σελίδες βιβλίου», είπε στη "Νέα Κρήτη", βαστώντας έναν τηλεφωνικό κατάλογο και δείχνοντας τα εναπομείναντα χρήματα μέσα σε αυτόν. Ο συνταξιούχος, άλλοτε "σουβλατζής" και γνωστός μάλιστα στο Ηράκλειο, έκανε το σταυρό του που γλίτωσε τουλάχιστον κάποια χρήματα, τα οποία θα του χρειάζονταν τις επόμενες ημέρες, μιας και χθες βράδυ θα έμπαινε στο νοσοκομείο, όπως μας είπε, για προγραμματισμένη εγχείρηση κοίλης, που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια