default-image

Διεκδικούν λύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κρήτη
Διεκδικούν λύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο ζητώντας να οριστεί μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία των βουλευτών και των υπηρεσιακών παραγόντων της ΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς την κατεύθυνση της στελέχωσης των κλινικών, και ειδικά της Παθολογικής, που παρά τις υποσχέσεις παραμένει κλειστή εδώ και 2 χρόνια.

Θέμα της διαμαρτυρίας ήταν γενικότερα το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ειδικότερα η Επιτροπή διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη ιατρών στην Παθολογική Κλινική. Όπως ανέφεραν η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εξακολουθεί να παραμένει κλειστή για πάνω από δύο χρόνια παρά τις όποιες αποφάσεις πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα μετά από τις δεσμεύσεις του υφυπουργού, κ. Πλακιωτάκη και του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Γρηγοράκη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης, αφού άκουσε τις προτάσεις και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, και των εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν σε αυτήν «πρώτιστο μέλημα όλων μας είναι η ύπαρξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας  και η στελέχωσή του με στόχο πάντα την καλή λειτουργία του. Ο δήμος προσπαθεί καθημερινά και ήδη καταφέραμε με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων  να εργάζεται ο προβλεπόμενος χειρουργός στην Ιεράπετρα. Το Νοσοκομείο αποτελεί απαίτηση χιλιάδων ανθρώπων. Εμείς ως δημοτική Αρχή στηρίζουμε τις απαιτήσεις των δημοτών μας και δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως απαιτεί και η Επιτροπή προκειμένου να διεκδικήσουμε οριστικές αποφάσεις».  

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News