Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Από Οκτώβριο οι κατεδαφίσεις… και βλέπουμε!

Στις καλένδες όλα τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων για αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις της Κρήτης. Μία ακόμη αναβολή έρχεται να προστεθεί στο σοβαρό ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών που κάθε χρόνο έρχονται στο προσκήνιο τους θερινούς μήνες και η ενεργοποίηση του μετατίθεται για μετά τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr η εφαρμογή των συνολικά 9 πρωτόκολλων κατεδαφίσεων στη νήσο Χρυσή αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή και παρότι τα πάντα ήταν έτοιμα για να ενεργοποιηθούν αύριο Πέμπτη. Τα 3 εξ αυτών, τα είχε υπογράψει ο τέως γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργος Δεικτάκης στις αρχές του 2014 και τα υπόλοιπα 6 στα τέλη του 2013.

Ωστόσο σε έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων παρουσία σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ άλλων εισαγγελικών Αρχών και του νέου γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη και η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, πάρθηκε η απόφαση τα πρωτόκολλα να "παγώσουν" κατόπιν σχετικών αιτημάτων για μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 230!

Την ίδια ώρα στην αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκκρεμούν από πέρυσι 230 πρωτόκολλα κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών. Αυθαίρετα των οποίων οι κατεδαφίσεις είχαν ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου του 2013 με την κατεδάφιση κατασκευής σε ξενοδοχείο στα Μάλια και οι οποίες στη συνέχεια "πάγωσαν".

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου θα έχουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, τον οποίο θα ενημερώσουν αναλυτικά για τις υποθέσεις που εκκρεμούν και με τον οποίο θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Ωστόσο οι όποιες αποφάσεις ληφθούν δεν αναμένεται να ανατρέψουν τον υπάρχοντα σχεδιασμό για κατεδαφίσεις μετά το καλοκαίρι.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Σχόλια