default-image

Στις κάλπες και η Ν.Δ.- 50 οι υποψήφιοι στο Ηράκλειο

Κρήτη
Στις κάλπες και η Ν.Δ.- 50 οι υποψήφιοι στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοντά στις 50 υποψηφιότητες για τις 19 εκλεγμένες θέσεις συνέδρων από το Ηράκλειο περιμένουν στην τοπική Ν.Δ., αφού ήδη, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που ολοκληρώνεται στις 2 αύριο το μεσημέρι, καταγράφεται αρκετή κινητικότητα.

Τα πάντα, την ίδια στιγμή, αναμένεται να είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, οπότε και ένα σώμα 400 εκλεκτόρων θα κληθεί να διαλέξει ποια στελέχη θα πλαισιώσουν τους εξ οφίτσιο συνέδρους από το Ηράκλειο στο τριήμερο συνέδριο του κόμματος, στα τέλη Ιουνίου...

Η ψηφοφορία για την εκλογή των συνέδρων θα διεξαχθεί σε μία και μόνο κάλπη, που θα στηθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Η κάλπη θα ανοίξει στις 10 το πρωί και θα κλείσει στις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου δεν έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά τα μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου της Ν.Δ. Δηλαδή τα μέλη της ΝΟΔΕ, πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ., δημοτικοί σύμβουλοι στο νομό Ηρακλείου που είναι μέλη της Ν.Δ. κ.τ.λ.

Συνολικά, όπως ανέφερε στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Γρηγόρης Ροκαδάκης, το εκλογικό σώμα που θα συμμετάσχει στην εσωκομματική αυτή εκλογική διαδικασία της Κυριακής απαριθμεί περί τα 400 άτομα.

Οι 400 εκλέκτορες τα ψηφίσουν προκειμένου να εκλέξουν τους 19 συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν το νομό στο προσεχές συνέδριο του κόμματος, στις 28, 29 και 30 Ιουνίου.

Πέραν βεβαίως των 19 που θα εκλεγούν στο συνέδριο, συμμετέχουν δικαιωματικά, δίχως ψηφοφορία, και οι λεγόμενοι εξ οφίτσιο σύνεδροι. Πρόκειται για τους βουλευτές της Ν.Δ., για τον ίδιο τον κ. Ροκαδάκη, για τους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Θεωρητικά βεβαίως εξ οφίτσιο είναι και οι "γαλάζιοι" δήμαρχοι, που όμως δεν υπάρχουν στο νομό Ηρακλείου.

Σε κάθε περίπτωση, ο πήχης για το συνέδριο έχει μπει ψηλά και από τα τοπικά στελέχη, με τον κ. Ροκαδάκη να κάνει χαρακτηριστικά λόγο για «ένα συνέδριο που θα επισφραγίσει σημαντικές αλλαγές, προσαρμόζοντας το κόμμα στα σημερινά δεδομένα και στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες. Βεβαίως, αυτό είθισται να λέγεται σε κάθε συνέδριο, κάθε κόμματος. Όμως νομίζω πως αυτή τη φορά θα υπάρχει και θα φανεί αυτό το πολύ πρακτικό αντίκρισμα. Διότι όχι μόνο η Ν.Δ., αλλά όλα τα κόμματα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News